Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Corona: Vad gäller om skolan stänger?

2020-03-13

Du kan vabba om skolan stänger ner på grund av coronaviruset även om barnet inte är sjukt.

Flera skolor och förskolor i Sverige har varit tvungna att stänga ner sin verksamhet på grund av covid–19 utbrott. Det här drabbar både barn och föräldrar.

Om du inte kan utföra ditt jobb när du har barn hemma är det inte din arbetsgivare som ska betala lön. Då ska du ansöka om ersättning från Försäkringskassan för vård av sjukt barn (vab) den tid du inte jobbar. 

Med att verksamheten är stängd menas att verksamhetens lokaler är stängda för barnen eller eleverna. Det kan i det fallet handla om att en skola bedriver undervisning på distans eller att verksamheten ifråga inte alls bedrivs. Stängningen av en skola kan gälla för alla elever eller, i vissa situationer, för en huvuddel av eleverna medan en mindre andel av eleverna fortfarande får sin utbildning i skolans lokaler.

Du som ansöker får ca 90 procent av den ersättning som du i normala fall får när du vabbar med sjukt barn. 

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar