Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Visions solidaritetsfond stöttar anställda i Honduras

2020-05-11

Solidaritetsfonden är en del av Fair Union och har som mål att stärka fackförbund och fackligt aktiva världen över. Fonden finansieras av Visions medlemmar. Med anledning av coronapandemin har världsfacket för offentliganställda tagit fram ett projekt i Honduras för att arbetstagare inom offentlig sektor ska få den skyddsutrustning de behöver.

Kampanjen Safe workers save lives

Världsfacket för offentliganställda, Public Services International (PSI), har efter en förfrågan från Vision tagit fram ett projekt i Honduras. Projektet syftar till att sprida PSIs kampanj Safe workers save lives lokalt under rådande coronapandemi. Detta för att påverka regering, kommuner och arbetsgivare att säkerställa att arbetstagare inom offentlig sektor i Honduras får den skyddsutrustning de behöver för att utföra sitt arbete på ett säkert sätt.

Kampanjen syftar även till att samla in vittnesmål från arbetstagare i första linjen, samt kvalitativa data om hur fackförbund svarar upp på utmaningar kring coronapandemin.

Varför just Honduras?

Vision valde Honduras utifrån att landet drabbades av stora ekonomiska neddragningar i den vanliga projektverksamheten inför nuvarande projektperiod jämfört med tidigare, bland annat då landet fick mindre i bistånd från Sida inför denna period.

Utöver detta finns det med anledning av coronapandemin en stor problematik i Honduras då regering och arbetsgivare inte lyssnar på fackförbund i landet när det gäller att säkerställa skyddsutrustning till anställda inom offentlig sektor.

Därför stöttar Vision kampanjen

Målsättningarna för Visions solidaritetsfond är att ge stöd till fackliga företrädare, fackförbund och liknande. Det är också att ge stöd till akuta solidaritetskampanjer samt att stötta mindre och avgränsade projekt som Vision gärna vill prioritera.

Dessa tre delar är villkor för att Vision ska göra en donation.

Genom att stödja kampanjen Safe workers save lives i Honduras bidrar Vision till förbättring av förutsättningarna för arbetstagare inom offentlig sektor under rådande situation. Vision kommer att bidra med 50 000 kronor från Solidaritetsfonden för att stötta kampanjen.

Solidaritetsfonden finansieras av Visions medlemmar

Solidaritetsfonden finansieras av Visions medlemmar. Vissa avdelningar, klubbar och medlemmar gör även regelbundna donationer till fonden.

Nyheter

Till arkivet

Frågor & svar