Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Visions solidaritetsfond stöttar anställda i Honduras

2020-05-11

Solidaritetsfonden är en del av Fair Union och har som mål att stärka fackförbund och fackligt aktiva världen över. Fonden finansieras av Visions medlemmar. Med anledning av coronapandemin har världsfacket för offentliganställda tagit fram ett projekt i Honduras för att arbetstagare inom offentlig sektor ska få den skyddsutrustning de behöver.

Kampanjen Safe workers save lives

Världsfacket för offentliganställda, Public Services International (PSI), har efter en förfrågan från Vision tagit fram ett projekt i Honduras. Projektet syftar till att sprida PSIs kampanj Safe workers save lives lokalt under rådande coronapandemi. Detta för att påverka regering, kommuner och arbetsgivare att säkerställa att arbetstagare inom offentlig sektor i Honduras får den skyddsutrustning de behöver för att utföra sitt arbete på ett säkert sätt.

Kampanjen syftar även till att samla in vittnesmål från arbetstagare i första linjen, samt kvalitativa data om hur fackförbund svarar upp på utmaningar kring coronapandemin.

Varför just Honduras?

Vision valde Honduras utifrån att landet drabbades av stora ekonomiska neddragningar i den vanliga projektverksamheten inför nuvarande projektperiod jämfört med tidigare, bland annat då landet fick mindre i bistånd från Sida inför denna period.

Utöver detta finns det med anledning av coronapandemin en stor problematik i Honduras då regering och arbetsgivare inte lyssnar på fackförbund i landet när det gäller att säkerställa skyddsutrustning till anställda inom offentlig sektor.

Därför stöttar Vision kampanjen

Målsättningarna för Visions solidaritetsfond är att ge stöd till fackliga företrädare, fackförbund och liknande. Det är också att ge stöd till akuta solidaritetskampanjer samt att stötta mindre och avgränsade projekt som Vision gärna vill prioritera.

Dessa tre delar är villkor för att Vision ska göra en donation.

Genom att stödja kampanjen Safe workers save lives i Honduras bidrar Vision till förbättring av förutsättningarna för arbetstagare inom offentlig sektor under rådande situation. Vision kommer att bidra med 50 000 kronor från Solidaritetsfonden för att stötta kampanjen.

Solidaritetsfonden finansieras av Visions medlemmar

Solidaritetsfonden finansieras av Visions medlemmar. Vissa avdelningar, klubbar och medlemmar gör även regelbundna donationer till fonden.

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar