Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Nu finns Vision student på Instagram!

2020-05-27

På förbundsmötet 2016 fattades beslut om Visions nya medlemskommunikation med fokus på medlemsdialog och att finnas där våra medlemmar finns. Vi kan se att Instagram är en växande kanal, i synnerhet bland våra studentmedlemmar. Därför har vi nu startat ett Instagramkonto - följ oss på @Visionstudent!

På förbundsmötet 2016 fattades beslut om förbundets medlemskommunikation, detta utifrån att förbundsstyrelsen fått i uppdrag att utreda förbundets mediekommunikation vid förbundsmötet 2012. Beslutet om den nya medlemskommunikationen innebar bland annat att den ska innefatta en äkta närvaro som bygger på dialog, byggande av relationer och att medlemmar ska få svar på sina frågor även via sociala medier. Kommunikationen ska även präglas av ett ökat medlemsinflytande. Det är därför av stor vikt att Vision finns där våra befintliga och potentiella studentmedlemmar finns.

I den senaste rapporten från "Svenskarna och internet" framkommer en tydlig trend där användandet av Facebook minskar, medan vårt Instagram-användande ökar.

Visions studentverksamhet

Sedan Visions studentverksamhet tog form har kommunikationen med våra befintliga och potentiella studentmedlemmar skett via Facebook. Utifrån senaste rapporten från "Svenskarna och internet" ser vi att det är av stor vikt att vi finns på Instagram då det är där studenterna finns. Målsättningen med den nya kanalen på Instagram är främst att öka dialogen med studentmedlemmar, samt öka kännedomen om Vision, våra hjärtefrågor och vårt erbjudande till studentmedlemmar.

Följ oss här!

Läs mer

Bakgrundsdokument - Vi är Vision (juni, 2016) 
Rapport: Svenskarna och internet (2019) 

Nyheter

Till arkivet

Frågor & svar