Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Samtal med regeringen om situationen inom äldreomsorgen

2020-05-27

Vision har tidigare rapporterat om den ansträngda situationen för äldreomsorgens chefer – som står mitt i stormens öga just nu. Efter att ha fått gehör på det öppna brev som Vision skrivit till regeringen och SKR har Veronica Magnusson idag träffat socialminister Lena Hallengren.

Öppet brev om det ansträngda läget

En undersökning besvarad av 570 chefer inom äldreomsorgen som Vision genomfört under april visar att situationen är ansträngd. Hela fyra av fem chefer känner oro för att personal ska smittas av covid–19 i arbetet. Bristen på skyddsutrustning oroar också. Många chefer vittnar just nu om en känsla av maktlöshet, och att den egna arbetssituationen är på väg att bli ohållbar. Vision har därför uppmanat de chefer som inte har rätt förutsättningar att utföra sina arbetsmiljöuppgifter att skicka tillbaka uppgifterna till sin arbetsgivare. Uppmaningen har också skickats i ett öppet brev till regeringen och Sveriges kommuner och regioner (SKR) där krav på mer fokus på ledarskapet inom branschen efterfrågats.

Förbättringar på agendan

Vision har fått gehör från regeringen och idag har Visions förbundsordförande, Veronica Magnusson, träffat socialminister Lena Hallengren för att diskutera det ansträngda läget just nu såväl som den långsiktiga utvecklingen inom Sveriges äldreomsorg. Vision lyfter chefernas situation som nyckeln till en effektiv verksamhet där äldre och personal mår bra och känner sig trygga. Först när chefer har tid att vara närvarande – med ett rimligt antal medarbetare, rätt chefsstöd och tillgång till kompetensutveckling – kan de förväntas klara sina arbetsmiljöuppgifter. Just nu är det chefernas otroliga engagemang, kreativitet och tålamod som får omsorgen att fungera – men detta är inte en hållbar situation på lång sikt. Därför har Vision idag lagt fram ett antal förslag för att förbättra chefernas förutsättningar.

– Cheferna är avgörande för att klara ut den allvarliga situationen i äldreomsorgen, menar Veronica Magnusson. Ledarskapets förutsättningar måste hamna i fokus. På mötet med Lena Hallengren lyfte jag tre förslag för att ge cheferna bättre förutsättningar.

– Det handlar om att få ner antalet medarbetare per chef, att Arbetsmiljöverket särskilt ska titta på chefers förutsättningar och att införa en befattningsutbildning för att stärka chefers position. Visions chefsmedlemmar vill inget hellre än att förhindra smittspridning och säkra arbetsmiljön för medarbetare. Vision vill hitta lösningar och vi fortsätter lyfta frågan med regeringen och SKR.

Nyheter

Till arkivet

Frågor & svar