×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Samtal med regeringen om situationen inom äldreomsorgen

2020-05-27

Vision har tidigare rapporterat om den ansträngda situationen för äldreomsorgens chefer – som står mitt i stormens öga just nu. Efter att ha fått gehör på det öppna brev som Vision skrivit till regeringen och SKR har Veronica Magnusson idag träffat socialminister Lena Hallengren.

Öppet brev om det ansträngda läget

En undersökning besvarad av 570 chefer inom äldreomsorgen som Vision genomfört under april visar att situationen är ansträngd. Hela fyra av fem chefer känner oro för att personal ska smittas av covid–19 i arbetet. Bristen på skyddsutrustning oroar också. Många chefer vittnar just nu om en känsla av maktlöshet, och att den egna arbetssituationen är på väg att bli ohållbar. Vision har därför uppmanat de chefer som inte har rätt förutsättningar att utföra sina arbetsmiljöuppgifter att skicka tillbaka uppgifterna till sin arbetsgivare. Uppmaningen har också skickats i ett öppet brev till regeringen och Sveriges kommuner och regioner (SKR) där krav på mer fokus på ledarskapet inom branschen efterfrågats.

Läs mer om undersökningen
Läs Visions öppna brev till regeringen och SKR

Förbättringar på agendan

Vision har fått gehör från regeringen och idag har Visions förbundsordförande, Veronica Magnusson, träffat socialminister Lena Hallengren för att diskutera det ansträngda läget just nu såväl som den långsiktiga utvecklingen inom Sveriges äldreomsorg. Vision lyfter chefernas situation som nyckeln till en effektiv verksamhet där äldre och personal mår bra och känner sig trygga. Först när chefer har tid att vara närvarande – med ett rimligt antal medarbetare, rätt chefsstöd och tillgång till kompetensutveckling – kan de förväntas klara sina arbetsmiljöuppgifter. Just nu är det chefernas otroliga engagemang, kreativitet och tålamod som får omsorgen att fungera – men detta är inte en hållbar situation på lång sikt. Därför har Vision idag lagt fram ett antal förslag för att förbättra chefernas förutsättningar.

– Cheferna är avgörande för att klara ut den allvarliga situationen i äldreomsorgen, menar Veronica Magnusson. Ledarskapets förutsättningar måste hamna i fokus. På mötet med Lena Hallengren lyfte jag tre förslag för att ge cheferna bättre förutsättningar.

– Det handlar om att få ner antalet medarbetare per chef, att Arbetsmiljöverket särskilt ska titta på chefers förutsättningar och att införa en befattningsutbildning för att stärka chefers position. Visions chefsmedlemmar vill inget hellre än att förhindra smittspridning och säkra arbetsmiljön för medarbetare. Vision vill hitta lösningar och vi fortsätter lyfta frågan med regeringen och SKR.

Nyheter

”En kris som corona prövar alla chefers mod”

För Magdalena Jonsson, avdelningschef på socialtjänsten i Piteå kommun, har de senaste månaderna varit intensiva och extraordinära. Coronapandemin har tagit upp all tid i kalendern. ”Min strategi från start har varit att planera för det värsta men hoppas på det bästa”, säger Magdalena.  igår kl 10:28

Stärk äldreomsorgen nu!

Tillsammans kräver nu Visions Veronica Magnusson och Kommunals Tobias Baudin att politiker på alla nivåer ska inse allvaret och ta krafttag för en tryggare och mer uthållig äldreomsorg.  för 3 dagar sedan

Pausa – för att hitta arbetsglädjen som nyexad

I examenstider är det dags för många nyexaminerade att ta steget ut på arbetsmarknaden. Att unna sig en paus, ställa rimliga krav på sig själv och att ta tillvara digitala möjligheter är några av framgångsfaktorerna för att lyckas i arbetslivet, tipsar kommunikationsexperten Anna Almberg.  för 7 dagar sedan

Bra att tänka på inför sommarjobbet

Har du fått ett sommarjobb? Grattis! Med hjälp av vår rådgivare Robin Stjernfelt på Vision Direkt rätar vi ut några frågetecken kring vad som kan vara bra att tänka på inför, under och efter sommarjobbet.  för 9 dagar sedan

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb