×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kraftig facksamling för det brottsförebyggande arbetet!

2020-05-08

Vision kraftsamlar för ett långsiktigt samarbete med att stärka det brottsförebyggande arbetet. Tillsammans med tio andra förbund och centralorganisationer vill vi vända den negativa utvecklingen med en kriminalitet som sjunker allt lägre ner i åldrarna, och stärka det brottsförebyggande arbetet. Samtidigt skapar vi en bättre arbetsmiljö för våra medlemmar.

Onsdagen den 6 maj inleddes det fackliga samarbetet mellan elva förbund och centralorganisationer för att stärka det brottsförebyggande arbetet. Bakgrunden till det nya samarbetet är en rad olika samhällsutmaningar, som bland annat det eskalerade gängrelaterade våldet och den organiserade brottsligheten som göds av narkotikahandel.

- Det finns stora möjligheter i att samordna det tidiga stödet till barn och unga som är i riskzonen för att hamna i social utsatthet och kriminalitet. Det förebyggande arbetet måste tydliggöras i lagstiftningen, samverkan behöver struktureras tydligt och resurser behövs för att jobba proaktivt. Det är också det som den fackliga kraftsamlingen till stor del kommer att fokusera på. Barn och unga ska aldrig behöva betala priset för samhällets utmaningar. Resurser och kompetens kan användas betydligt bättre än idag för att alla barn ska ha goda livschanser, säger Sara Gustavsson Roxell, socialpolitisk strateg i Vision.

Utgångspunkter för vår gemensamma väg framåt

Under det första mötet med alla förbund och centralorganisationer enades man om två viktiga utgångspunkter för vägen framåt i arbetet med att stärka det brottsförebyggande arbetet:

  • Vi vill fortsätta att tillsammans långsiktigt driva på för att höja statusen för det brottsförebyggande arbetet genom att se till att frågan alltid är på agendan och genom att öka kunskaperna om hur våra medlemmar genom politiska beslut ges de bästa förutsättningarna för att arbeta brottsförebyggande. 

  • För att genomföra ovanstående tillsätter vi en gemensam arbetsgrupp.

Vision tar över stafettpinnen

- Vision tar nu över stafettpinnen genom att bjuda in till en gemensam hearing för att lyfta fackförbundens förslag vidare och integrera fler perspektiv. Vi kommer då att involvera beslutsfattare på nationell och lokal nivå, ta del av aktuell forskning och även inkludera ett chefs- och ledningsperspektiv. Inspel inför detta tas mycket tacksamt emot, säger Sara Gustavsson Roxell.

Läs vårt gemensamma uttalande här.

Nyheter

Stressfria dagen!

Idag den 28 maj är det den stressfria dagen! Här kommer några tips på hur du undviker stressen i sommar.  för 54 minuter sedan

Så undviker du konflikter i distansarbete – tips för dig som är chef

Distansarbete i kombination med en stor och plötslig samhällsförändring ökar risken för konflikter i arbetsgruppen. Thomas Jordan, universitetslektor och expert på konfliktlösning, delar med sig av sina bästa råd kring hur chefer kan agera för att undvika onödig osämja.  2020-04-29

Hantera oro med transparens och struktur

Många organisationer möter oroliga tider till följd av coronavirusets framfart. Det osäkra läget gör att pressen på chefer ökar extra mycket. Sara Henrysson Eidvall, legitimerad psykolog och specialist i arbets- och organisationspsykologi, delar med sig av sina bästa tips för hur du som chef kan hantera oron och leda i kristider.  2020-04-06

5 tips för arbetsmiljöarbete i oroliga tider

Se till att ha någon form av krisgrupp i ordning, upprätta en handlingsplan och kommunicera tidigt och tydligt, lyder några av tipsen. Suntarbetsliv har tagit fram 5 användbara tips för att hålla igång arbetsmiljöarbetet i coronatider.  2020-03-18

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb