Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Två kollegor samtalar.

Facklig kraftsamling för det brottsförebyggande arbetet!

2020-05-08

Vision kraftsamlar för ett långsiktigt samarbete med att stärka det brottsförebyggande arbetet. Tillsammans med tio andra förbund och centralorganisationer vill vi vända den negativa utvecklingen med en kriminalitet som sjunker allt lägre ner i åldrarna, och stärka det brottsförebyggande arbetet. Samtidigt skapar vi en bättre arbetsmiljö för våra medlemmar.

Onsdagen den 6 maj inleddes det fackliga samarbetet mellan elva förbund och centralorganisationer för att stärka det brottsförebyggande arbetet. Bakgrunden till det nya samarbetet är en rad olika samhällsutmaningar, som bland annat det eskalerade gängrelaterade våldet och den organiserade brottsligheten som göds av narkotikahandel.

- Det finns stora möjligheter i att samordna det tidiga stödet till barn och unga som är i riskzonen för att hamna i social utsatthet och kriminalitet. Det förebyggande arbetet måste tydliggöras i lagstiftningen, samverkan behöver struktureras tydligt och resurser behövs för att jobba proaktivt. Det är också det som den fackliga kraftsamlingen till stor del kommer att fokusera på. Barn och unga ska aldrig behöva betala priset för samhällets utmaningar. Resurser och kompetens kan användas betydligt bättre än idag för att alla barn ska ha goda livschanser, säger Sara Gustavsson Roxell, socialpolitisk strateg i Vision.

Utgångspunkter för vår gemensamma väg framåt

Under det första mötet med alla förbund och centralorganisationer enades man om två viktiga utgångspunkter för vägen framåt i arbetet med att stärka det brottsförebyggande arbetet:

  • Vi vill fortsätta att tillsammans långsiktigt driva på för att höja statusen för det brottsförebyggande arbetet genom att se till att frågan alltid är på agendan och genom att öka kunskaperna om hur våra medlemmar genom politiska beslut ges de bästa förutsättningarna för att arbeta brottsförebyggande. 
  • För att genomföra ovanstående tillsätter vi en gemensam arbetsgrupp.

Vision tar över stafettpinnen

- Vision tar nu över stafettpinnen genom att bjuda in till en gemensam hearing för att lyfta fackförbundens förslag vidare och integrera fler perspektiv. Vi kommer då att involvera beslutsfattare på nationell och lokal nivå, ta del av aktuell forskning och även inkludera ett chefs- och ledningsperspektiv. Inspel inför detta tas mycket tacksamt emot, säger Sara Gustavsson Roxell.

Nyheter

Till arkivet

Frågor & svar