Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Facklig kraftsamling för det brottsförebyggande arbetet!

2020-05-08

Vision kraftsamlar för ett långsiktigt samarbete med att stärka det brottsförebyggande arbetet. Tillsammans med tio andra förbund och centralorganisationer vill vi vända den negativa utvecklingen med en kriminalitet som sjunker allt lägre ner i åldrarna, och stärka det brottsförebyggande arbetet. Samtidigt skapar vi en bättre arbetsmiljö för våra medlemmar.

Onsdagen den 6 maj inleddes det fackliga samarbetet mellan elva förbund och centralorganisationer för att stärka det brottsförebyggande arbetet. Bakgrunden till det nya samarbetet är en rad olika samhällsutmaningar, som bland annat det eskalerade gängrelaterade våldet och den organiserade brottsligheten som göds av narkotikahandel.

- Det finns stora möjligheter i att samordna det tidiga stödet till barn och unga som är i riskzonen för att hamna i social utsatthet och kriminalitet. Det förebyggande arbetet måste tydliggöras i lagstiftningen, samverkan behöver struktureras tydligt och resurser behövs för att jobba proaktivt. Det är också det som den fackliga kraftsamlingen till stor del kommer att fokusera på. Barn och unga ska aldrig behöva betala priset för samhällets utmaningar. Resurser och kompetens kan användas betydligt bättre än idag för att alla barn ska ha goda livschanser, säger Sara Gustavsson Roxell, socialpolitisk strateg i Vision.

Utgångspunkter för vår gemensamma väg framåt

Under det första mötet med alla förbund och centralorganisationer enades man om två viktiga utgångspunkter för vägen framåt i arbetet med att stärka det brottsförebyggande arbetet:

  • Vi vill fortsätta att tillsammans långsiktigt driva på för att höja statusen för det brottsförebyggande arbetet genom att se till att frågan alltid är på agendan och genom att öka kunskaperna om hur våra medlemmar genom politiska beslut ges de bästa förutsättningarna för att arbeta brottsförebyggande. 

  • För att genomföra ovanstående tillsätter vi en gemensam arbetsgrupp.

Vision tar över stafettpinnen

- Vision tar nu över stafettpinnen genom att bjuda in till en gemensam hearing för att lyfta fackförbundens förslag vidare och integrera fler perspektiv. Vi kommer då att involvera beslutsfattare på nationell och lokal nivå, ta del av aktuell forskning och även inkludera ett chefs- och ledningsperspektiv. Inspel inför detta tas mycket tacksamt emot, säger Sara Gustavsson Roxell.

Läs vårt gemensamma uttalande här.

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar