Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Två kollegor samtalar.

Starkare a-kassa när avgiften höjs

2020-06-11

I coronakrisens spår lämnas ingen oberörd, inte minst arbetstagare som förlorat eller riskerar att förlora sina arbeten. Regeringen har med anledning av rådande situation stärkt det ekonomiska skyddet för arbetstagare genom en rad tillfälliga åtgärder. För att möta de nya behoven genomför A-kassan Vision en avgiftshöjning från 1 juli.

Bättre och starkare a-kassa

Med anledning av coronavirusets framfart har regeringen tillsammans med samarbetspartierna fattat beslut om höjt tak i a-kassan. Istället för 910 kronor per dag som det var tidigare, får nu arbetslösa 1200 kronor per dag under de första 100 dagarna. Höjningen gäller mellan den 13 april 2020 och den 3 januari 2021. Beslutet om höjd ersättning innebär en ökad trygghet för de personer som är, eller riskerar att bli arbetslösa. De tillfälliga åtgärderna innebär även att fler kommer att få ut 80 procent av sin lön om man skulle bli arbetslös, att det går snabbare att kvalificera sig för att få ersättning och att fler omfattas av försäkringen.

Ett starkare ekonomiskt skydd för arbetstagaren innebär att A-kassan Visions utgifter till staten kommer att öka. Med anledning av detta har A-kassan Vision därför beslutat om att höja den månadsvisa medlemsavgiften. 

A-kassan och fackets roll i coronatider

I oroliga tider är det viktigare än någonsin att vara medlem i ett fackförbund och tillhöra en a-kassa. Om det är något som coronapandemin har lärt oss är att hela världen kan vändas upp och ner över en natt. Den trygghet som vi tidigare känt blir som bortblåst när allt fler riskerar arbetslöshet. I en orolig tid och på en otrygg arbetsmarknad innebär ett medlemskap i ett fackförbund och i en a-kassa en ökad trygghet och säkerhet. Beslutet om de tillfälliga förändringarna i a-kassan välkomnas därför med öppna armar.

Oavsett pandemi arbetar fackförbundet Vision för dig i arbetslivet. Vi vill förbättra din lön, dina villkor och din arbetsmiljö. Ju fler medlemmar vi är i Vision desto större blir vårt inflytande och vår möjlighet att göra ditt arbetsliv så bra som möjligt.  

Avgiftshöjningen påverkar inte medlemskapet i fackförbundet Vision

Det är viktigt att påpeka att Vision och A-kassan Vision är två separata organisationer. Vi är medvetna om att många av våra medlemmar tillhör en annan a-kassa än A-kassan Vision. Avgiftshöjningen som kommer att ske från och med 1 juli rör enbart medlemsavgiften till A-kassan Vision. Avgiften till fackförbundet Vision kommer alltså inte att påverkas. Trygghet, utveckling, medlemsförmåner och allt annat du får som medlem i Vision kvarstår och utvecklas ständigt.

Vi vill också påminna om vikten att vara med i både facket och a-kassan oavsett vilken a-kassa du väljer att tillhöra. När du är medlem i både a-kassan och fackförbundet Vision ingår en inkomstförsäkring som kan ge dig mer ersättning än du får från a-kassan om du blir arbetslös och om du tjänar över a-kassans tak. Läs mer om skillnaden mellan facket och a-kassan här.