Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Starkare a-kassa när avgiften höjs

2020-06-11

I coronakrisens spår lämnas ingen oberörd, inte minst arbetstagare som förlorat eller riskerar att förlora sina arbeten. Regeringen har med anledning av rådande situation stärkt det ekonomiska skyddet för arbetstagare genom en rad tillfälliga åtgärder. För att möta de nya behoven genomför A-kassan Vision en avgiftshöjning från 1 juli.

Bättre och starkare a-kassa

Med anledning av coronavirusets framfart har regeringen tillsammans med samarbetspartierna fattat beslut om höjt tak i a-kassan. Istället för 910 kronor per dag som det var tidigare, får nu arbetslösa 1200 kronor per dag under de första 100 dagarna. Höjningen gäller mellan den 13 april 2020 och den 3 januari 2021. Beslutet om höjd ersättning innebär en ökad trygghet för de personer som är, eller riskerar att bli arbetslösa. De tillfälliga åtgärderna innebär även att fler kommer att få ut 80 procent av sin lön om man skulle bli arbetslös, att det går snabbare att kvalificera sig för att få ersättning och att fler omfattas av försäkringen.

Ett starkare ekonomiskt skydd för arbetstagaren innebär att A-kassan Visions utgifter till staten kommer att öka. Med anledning av detta har A-kassan Vision därför beslutat om att höja den månadsvisa medlemsavgiften. Läs mer om höjningen på A-kassan Visions hemsida.

A-kassan och fackets roll i coronatider

I oroliga tider är det viktigare än någonsin att vara medlem i ett fackförbund och tillhöra en a-kassa. Om det är något som coronapandemin har lärt oss är att hela världen kan vändas upp och ner över en natt. Den trygghet som vi tidigare känt blir som bortblåst när allt fler riskerar arbetslöshet. I en orolig tid och på en otrygg arbetsmarknad innebär ett medlemskap i ett fackförbund och i en a-kassa en ökad trygghet och säkerhet. Beslutet om de tillfälliga förändringarna i a-kassan välkomnas därför med öppna armar.

Oavsett pandemi arbetar fackförbundet Vision för dig i arbetslivet. Vi vill förbättra din lön, dina villkor och din arbetsmiljö. Ju fler medlemmar vi är i Vision desto större blir vårt inflytande och vår möjlighet att göra ditt arbetsliv så bra som möjligt.  

Avgiftshöjningen påverkar inte medlemskapet i fackförbundet Vision

Det är viktigt att påpeka att Vision och A-kassan Vision är två separata organisationer. Vi är medvetna om att många av våra medlemmar tillhör en annan a-kassa än A-kassan Vision. Avgiftshöjningen som kommer att ske från och med 1 juli rör enbart medlemsavgiften till A-kassan Vision. Avgiften till fackförbundet Vision kommer alltså inte att påverkas. Trygghet, utveckling, medlemsförmåner och allt annat du får som medlem i Vision kvarstår och utvecklas ständigt.

Vi vill också påminna om vikten att vara med i både facket och a-kassan oavsett vilken a-kassa du väljer att tillhöra. När du är medlem i både a-kassan och fackförbundet Vision ingår en inkomstförsäkring som kan ge dig mer ersättning än du får från a-kassan om du blir arbetslös och om du tjänar över a-kassans tak. Läs mer om skillnaden mellan facket och a-kassan här.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar