×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

Stärk äldreomsorgen nu!

2020-06-29

Tillsammans kräver nu Visions Veronica Magnusson och Kommunals Tobias Baudin att politiker på alla nivåer ska inse allvaret och ta krafttag för en tryggare och mer uthållig äldreomsorg.

Kommunal och Vision organiserar äldreomsorgens medarbetare och chefer. Under våren har medlemmarna kämpat oförtröttligt för att skydda Sveriges äldre. Pandemin har i blixtbelysning visat på problemen inom äldreomsorgen, problem som varit kända sedan länge. Nu måste arbetsvillkoren förbättras – det kan inte vänta längre.
Äldreomsorgen behöver fler tillsvidareanställningar, bättre förutsättningar för ett närvarande ledarskap, kompetensen behöver stärkas, minutscheman måste avskaffas och digitaliseringstakten behöver öka.

Tillsammans vill vi särskilt lyfta tre punkter:

  • Öka kontinuiteten. Att bli vårdad och omhändertagen av människor du känner är grunden för god kvalitet. Kontinuitet kan enbart uppnås genom en stabil bas av tillsvidare- och heltidsanställningar. Därför behöver Heltidsresan – det partsgemensamma arbetet mellan Sveriges kommuner och regioner och Kommunal– förlängas, intensifieras och kompletteras med mål att öka andelen tillsvidareanställda till 90 procent.
  • Minska antalet medarbetare per chef. Äldreomsorgen har de högsta sjuktalen på arbetsmarknaden och det krävs krafttag för att öka frisktalen. En förutsättning för det är nära och tillgängliga chefer som har tid att se personalens utmaningar. Därför vill vi införa ett riktmärke om 25 medarbetare per chef inom äldreomsorgen, för att förbättra arbetsmiljön och stärka kontinuiteten.
  • Samverka kring det förebyggande arbetsmiljöarbetet. Genom god samverkan och ett förebyggande arbetsmiljöarbete skapas förutsättningar för välfungerande arbetsplatser med hållbar och god arbetsmiljö.

Kommunal och Vision kräver att politiker på alla nivåer inser allvaret i situationen. Nya krafttag behövs här och nu för en tryggare och mer uthållig äldreomsorg."

Nyheter

”En kris som corona prövar alla chefers mod”

För Magdalena Jonsson, avdelningschef på socialtjänsten i Piteå kommun, har de senaste månaderna varit intensiva och extraordinära. Coronapandemin har tagit upp all tid i kalendern. ”Min strategi från start har varit att planera för det värsta men hoppas på det bästa”, säger Magdalena.  2020-07-01

Faktorer som minskar smittan på äldreboenden

Ett närvarande ledarskap i kombination med förnyade arbetssätt och tät kommunikation har varit framgångsfaktorer i kampen mot coronavirus på landets äldreboenden. Det visar en inspektion som IVO har gjort.  2020-06-11

De 10 roligaste autosvaren

Vet du inte vad du ska ha för autosvar under den stundande semestern? Här kommer några fyndiga och väldigt roliga, men kanske inte så proffsiga autosvar att välja på.  2020-06-17

Expertens ledarskapstips: "I kristider behövs medmänsklighet"

Att vara ledare i krissituationer är en tuff utmaning. Ofta ställs chefen inför moraliska dilemman och beslutsfattande på otillräckliga grunder. Aida Alvinius, expert på krisledarskap vid Försvarshögskolan, ger oss råd och tips på hur chefer kan agera för att bygga tillit i oroliga tider.  2020-05-12

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb