Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Här är de värsta länderna att arbeta i

2020-06-11

Idag släppte världsfacket ITUC sin årliga rapport Global Rights Index. Rapporten visar att mänskliga rättigheter på jobbet inte är en självklarhet för alla, och att det i många länder innebär livsfara att vara fackligt engagerad.

Varje år släpper världsfacket International Rade Union Confederation (ITUC) sin rapport Global Rights Index som mäter hur grundläggande mänskliga rättigheter i arbetslivet respekteras i 144 länder. Idag släpptes årets rapport och i den talar siffrorna sitt tydliga språk. Förra året mördades fackligt aktiva i nio länder på grund av sitt engagemang. I 60 länder har det skett godtyckliga gripanden och fängslanden av arbetstagare. I 56 länder har yttrandefriheten kränkts eller begränsats och 74 procent av länderna har förbjudit arbetstagare från rätten att organisera sig fackligt.

Att vara fackligt engagerad och ha möjlighet att göra sin röst hörd är för många en självklarhet, inte minst för oss i Sverige. I rapporten framkommer det dock att det i flera andra länder är förbjudet att vara fackligt aktiv och det kan i värsta fall vara förenligt med livsfara.

Tio värsta länderna att arbeta i

Enligt rapporten är Bangladesh, Brasilien, Colombia, Egypten, Honduras, Indien, Kazakstan, Filippinerna, Turkiet och Zimbabwe de tio värsta länderna att arbeta i.

I rapporten framkommer bland annat att en man som var fackligt aktiv i Brasilien mördades förra året på grund av sitt engagemang. Ett annat exempel är att den brasilianska polisen i år valde att attackera och arrestera fackligt engagerade som nyttjade sin rätt att strejka. Och i Honduras är det extremt farligt och kan vara förenligt med livsfara om du som arbetstagare är fackligt organiserad. Bara nu under rådande coronapandemi har fackligt aktiva i landet inte fått gehör från regering och arbetsgivare gällande krav på skyddsutrustning till anställda inom offentlig sektor. Med detta som utgångspunkt har Visions solidaritetsfond sedan tidigare beslutat att stötta en kampanj i Honduras som arbetar med att säkerställa skyddsutrustning inom offentlig sektor.

Visions arbete med att stärka fackliga rättigheter i andra länder

Visions solidaritetsfonden har projekt i tre av de tio länder som är värst att arbeta i. Förutom i Honduras, har solidaritetsfonden projekt i Egypten och Turkiet. Utvecklingsprojektet i Egypten bedöms vara mycket lyckat. Trots att regeringen löste upp fackförbunden 2018 har projektet hittat sätt att organisera sig genom mindre fackliga kommittéer och föra fram arbetstagarnas åsikter på arbetsplatserna.

Honduras är ett svårt land att arbeta i men trots detta går Visions utvecklingssamarbetet där bra. Projektet fokuserar på att unga och HBTQI-personer ska ta plats i de fackliga organisationerna. I Honduras har projektet bland annat lyckats skapa nätverk i sociala medier. Ett av de fackförbund som är med i projektet har, efter intensivt jobb och påtryckningar både nationellt och internationellt, lyckats förhandla fram ett kollektivavtal där mer än 400 uppsagda arbetstagare inom kommunal sektor fått tillbaka sina anställningar.

Solidaritetsfonden finansieras av Visions medlemmar

Visions solidaritetsfond finansieras av våra medlemmar. Vissa avdelningar, klubbar och medlemmar gör även regelbundna donationer till fonden.

Nyheter

Till arkivet