Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Faktorer som minskar smittan på äldreboenden

2020-06-11

Ett närvarande ledarskap i kombination med förnyade arbetssätt och tät kommunikation har varit framgångsfaktorer i kampen mot coronavirus på landets äldreboenden. Det visar en inspektion som IVO har gjort.

Suntarbetsliv lyfter i en inspektion av omkring 500 äldreboenden som IVO, Inspektionen för Vård och Omsorg gjort under maj. Ingången för IVO har varit att kartlägga vad myndigheten kan göra för att bidra till minskning i smittspridning på Sveriges äldreboenden.

IVO har samtalat med över 1000 chefer inom äldreomsorgen i Sverige. I samtalen framkommer, förutom närvarande ledarskap, att följande faktorer visat sig vara framgångsrika i arbetet med att minska smittspridningen på boendena.

  • Förändrade arbetssätt för minskad smittspridning
  • Säkerställa att basala hygienrutiner följs
  • Planering kring personal och bemanning
  • Hantering av medarbetarnas oro
  • Tydlig och aktuell information
  • Förberedelser och planering

- IVOs inspektion av äldreboenden tydliggör vikten av att ge äldreomsorgens chefer goda organisatoriska förutsättningar och ett rimligt antal medarbetare. Satsningar på äldreomsorgens chefer kan inte vänta, menar Björn Cárdenas, strateg i arbetsmiljö på Vision.

Läs hela artikeln på Suntarbetslivs hemsida.

Nyheter

Till arkivet