Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Faktorer som minskar smittan på äldreboenden

2020-06-11

Ett närvarande ledarskap i kombination med förnyade arbetssätt och tät kommunikation har varit framgångsfaktorer i kampen mot coronavirus på landets äldreboenden. Det visar en inspektion som IVO har gjort.

Suntarbetsliv lyfter i en inspektion av omkring 500 äldreboenden som IVO, Inspektionen för Vård och Omsorg gjort under maj. Ingången för IVO har varit att kartlägga vad myndigheten kan göra för att bidra till minskning i smittspridning på Sveriges äldreboenden.

IVO har samtalat med över 1000 chefer inom äldreomsorgen i Sverige. I samtalen framkommer, förutom närvarande ledarskap, att följande faktorer visat sig vara framgångsrika i arbetet med att minska smittspridningen på boendena.

  • Förändrade arbetssätt för minskad smittspridning
  • Säkerställa att basala hygienrutiner följs
  • Planering kring personal och bemanning
  • Hantering av medarbetarnas oro
  • Tydlig och aktuell information
  • Förberedelser och planering

- IVOs inspektion av äldreboenden tydliggör vikten av att ge äldreomsorgens chefer goda organisatoriska förutsättningar och ett rimligt antal medarbetare. Satsningar på äldreomsorgens chefer kan inte vänta, menar Björn Cárdenas, strateg i arbetsmiljö på Vision.

Läs hela artikeln på Suntarbetslivs hemsida.

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar