×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”En kris som corona prövar alla chefers mod”

2020-07-01

För Magdalena Jonsson, avdelningschef på socialtjänsten i Piteå kommun, har de senaste månaderna varit intensiva och extraordinära. Coronapandemin har tagit upp all tid i kalendern. ”Min strategi från start har varit att planera för det värsta men hoppas på det bästa”, säger Magdalena.

Tidigt i processen, redan innan man insett vidden av virusets spridning, började Magdalena Jonsson organisera en krisledningsstab för socialtjänstens omsorgsboenden. Ansvaret för olika områden fördelades inom gruppen bestående av bland annat boendechefer. Dagliga pulsmöten infördes i en särskild avsatt lokal.

– Att träffas cirka en timme varje dag har varit ett värdefullt verktyg för att snabbt fånga upp frågeställningar och förmedla information. Som chef försöker jag vara närvarande och uppmuntra alla medarbetare att lägga örat mot rälsen och lyssna på vad som sägs. Vad hör man ute på arbetsplatserna, är människor oroliga och vad består oron av?, säger Magdalena Jonsson.

Planerar för framtiden

Taktiken har varit att ständigt ligga en eller två veckor framåt i planeringen. För att lyckas med det görs dagliga riskanalyser kring smittorisken kopplat till brukarna och alla boenden inom kommunen.

– Vi har också satt stort fokus på arbetsmiljöfrågor för att värna om all vår personal som varje dag utför fantastiska insatser. Allt vi gör nu handlar om att undvika risker och hantera sådant som kan uppstå framåt i tiden. Det är som att köra tåget samtidigt som vi bygger rälsen.

I det läge Magdalena befinner sig nu har ett närvarande och situationsanpassat ledarskap varit en stor framgångsfaktor. Den största utmaningen är att hantera osäkerheten i skeendet, och att samtidigt tackla oron kopplat till smittoriskerna.

– I en kris som corona prövas alla chefers mod. En stor del av ledarskapet just nu handlar om att våga fatta beslut på osäkra underlag. Ingen vet hur hårt viruset slår eller när det blir som värst.

20 års ledarskapserfarenhet

Efter drygt 20 års erfarenhet av ledarskap är Magdalena trygg i sin roll, trots att jobbet som avdelningschef på Piteå kommuns socialtjänst är nytt för henne.

– Jag började min tjänst i januari så det har verkligen varit en start som heter duga. Erfarenheten av att ha jobbat med många olika organisationer och situationer tidigare har varit en stor styrka i det här läget. Jag har tidigare arbetat med riskstyrning och krishantering och det samlade bagaget har varit värdefullt att ha med mig.


Vad är ditt tips till chefer i samma sits?
– Skapa ett starkt lag och kroka arm. Arbeta tillsammans för att klara utmaningarna, ensam är inte stark!

 

Nyheter

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb