Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

”En kris som corona prövar alla chefers mod”

2020-07-01

För Magdalena Jonsson, avdelningschef på socialtjänsten i Piteå kommun, har de senaste månaderna varit intensiva och extraordinära. Coronapandemin har tagit upp all tid i kalendern. ”Min strategi från start har varit att planera för det värsta men hoppas på det bästa”, säger Magdalena.

Tidigt i processen, redan innan man insett vidden av virusets spridning, började Magdalena Jonsson organisera en krisledningsstab för socialtjänstens omsorgsboenden. Ansvaret för olika områden fördelades inom gruppen bestående av bland annat boendechefer. Dagliga pulsmöten infördes i en särskild avsatt lokal.

– Att träffas cirka en timme varje dag har varit ett värdefullt verktyg för att snabbt fånga upp frågeställningar och förmedla information. Som chef försöker jag vara närvarande och uppmuntra alla medarbetare att lägga örat mot rälsen och lyssna på vad som sägs. Vad hör man ute på arbetsplatserna, är människor oroliga och vad består oron av?, säger Magdalena Jonsson.

Planerar för framtiden

Taktiken har varit att ständigt ligga en eller två veckor framåt i planeringen. För att lyckas med det görs dagliga riskanalyser kring smittorisken kopplat till brukarna och alla boenden inom kommunen.

– Vi har också satt stort fokus på arbetsmiljöfrågor för att värna om all vår personal som varje dag utför fantastiska insatser. Allt vi gör nu handlar om att undvika risker och hantera sådant som kan uppstå framåt i tiden. Det är som att köra tåget samtidigt som vi bygger rälsen.

I det läge Magdalena befinner sig nu har ett närvarande och situationsanpassat ledarskap varit en stor framgångsfaktor. Den största utmaningen är att hantera osäkerheten i skeendet, och att samtidigt tackla oron kopplat till smittoriskerna.

– I en kris som corona prövas alla chefers mod. En stor del av ledarskapet just nu handlar om att våga fatta beslut på osäkra underlag. Ingen vet hur hårt viruset slår eller när det blir som värst.

20 års ledarskapserfarenhet

Efter drygt 20 års erfarenhet av ledarskap är Magdalena trygg i sin roll, trots att jobbet som avdelningschef på Piteå kommuns socialtjänst är nytt för henne.

– Jag började min tjänst i januari så det har verkligen varit en start som heter duga. Erfarenheten av att ha jobbat med många olika organisationer och situationer tidigare har varit en stor styrka i det här läget. Jag har tidigare arbetat med riskstyrning och krishantering och det samlade bagaget har varit värdefullt att ha med mig.

Vad är ditt tips till chefer i samma sits?
– Skapa ett starkt lag och kroka arm. Arbeta tillsammans för att klara utmaningarna, ensam är inte stark!

Nyheter

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  2020-09-17

Till arkivet