Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

5 tips för en mer öppen och inkluderande arbetsplats

2020-07-14

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan bidra till mer öppenhet på arbetsplatsen.

Visions arbete med en arbetsplats för alla

För oss är det viktigt att arbetstagare mår bra på jobbet. Vi kan exempelvis se att personer som avviker från heteronormen, det vill säga personer som inte är heterosexuella, oftare utsätts för kränkningar på arbetsplatsen. Skämt och fördomar om andra sexuella läggningar förekommer också oftare än skämt och fördomar om heterosexualitet.

Personer som utsätts för kränkningar på arbetsplatsen löper större risk att drabbas av ohälsa, vilket i sin tur leder till en osund arbetsmiljö för alla. Med detta som utgångspunkt är det viktigt att vara medvetna om vårt bemötande och de jargonger vi använder på arbetsplatsen, då det annars riskerar att exkludera vissa personer eller grupper.

vision.se/foralla kan du ta del av vårt arbete för en arbetsplats för alla.

 

5 tips för hur du kan bidra till mer öppenhet på arbetsplatsen:

  • Utgå inte från att alla är heterosexuella. Ställ hellre frågan, lever du tillsammans med någon? Snarare är vad heter din man eller fru.

  • Markera att skämt om HBTQI-personer inte är okej. Säg att du inte förstår det roliga och be personen förklara.

  • Visa att du inte accepterar trakasserier. Lyssna, skriv ner händelser och berätta för chefen eller fackombudet när det händer något.

  • Gå igenom policys och informationsmaterial. Kan alla känna igen dig oavsett sexuell läggning och könsidentitet/uttryck.

  • Reflektera och diskutera. Utgår ni från att era klienter, patienter eller kunder är heterosexuella? Titta då gärna på era fördomar tillsammans.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar