Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg.

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

2020-01-13

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.

Viktigt att berättelserna fortsätter att lyftas

– Vårt pass kommer främst handla om vår kampanj #mellanstolarna som vi gjorde tillsammans med Vision under våren 2019. Under kampanjen samlade vi in hundratals berättelser och erfarenheter från både unga och vuxna som själva hamnat mellan stolarna och för oss är det viktigt att de berättelserna fortsätter lyftas, säger Ida och Sofie.

– Vi vill att alla som medverkar på konferensen enklare ska kunna skapa sig en bild och uppfattning om hur verkligheten faktiskt ser ut. Vi vill också att deltagarna ska bli inspirerade till att vi tillsammans faktiskt kan åstadkomma en förändring i frågan och självklart, om någon deltagare mår dåligt, ska känna sig mindre ensam.

Ångestpodden: en plattform för stöd och kunskap

– Ida har egna erfarenheter av psykisk ohälsa och Sofie har varit nära anhörig i psykisk ohälsa. Under slutet av 2014 insåg vi att vi inte hade någon plattform på internet dit vi kunde vända oss och få stöd och kunskap kring ämnet. Sedan 2015 driver vi därför Ångestpodden, för att vi själva hade behövt den när vi hade det som allra tuffast. Vi brinner verkligen för den här frågan och har själva sätt vad en kraftsamling kan göra.

Socialrättsdagen den 16 mars 2020

– Den här konferensen är viktig för att de som drabbas aldrig får glömmas bort. Vi tycker att det är extra viktigt att prata om och lagstifta kring vem som bär ansvaret.

Nyheter

Till arkivet

Frågor & svar