×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vobba – möjlighet eller tvång?

2020-02-04

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?

Februari månad brukar skämtsamt kallas "VABruari" eftersom det är då flest personer är hemma för vård av sjukt barn. Men allt fler använder idag den moderna tekniken för att jobba hemifrån, "vobba", när barnen är sjuka. För många är det en positiv möjlighet som motverkar stress och fulla inkorgar, men det kan också uppfattas som ett tvång. Det kan handla om att man upplever att arbetssituationen kräver att man jobbar, eller att man förväntas göra det på grund av arbetskulturen på arbetsplatsen.

Läs också: Att komma tillbaka från föräldraledigheten

– Det är viktigt att arbetsgivaren tydligt markerar att man inte ska förväntas arbeta när barnet är sjukt, kommenterar Visions förbundsjurist Caroline Bleichner. Det är ett problem om man känner krav från arbetsgivaren att hela tiden vara tillgänglig. Det kan skapa stress och bidra till att man blir mindre närvarande för sitt barn. Ett sätt att lösa detta kan vara att tillsammans med sin chef bestämma en viss begränsad tid då man är tillgänglig och kan jobba– om det verkligen är nödvändigt.

Arbetsgivaren ska betala lön när du jobbar

Att svara på mail och telefonsamtal eller utföra andra arbetsuppgifter samtidigt som man är hemma med ersättning från Försäkringskassan för vård av sjukt barn strider mot reglerna. När du arbetar ska din arbetsgivare betala ut lön. Använd därför Försäkringskassans möjlighet att vabba del av dag – då kan du istället ta ut lön för den tid du faktiskt jobbar.

Om du upplever att din arbetsgivare har orealistiska förväntningar på att arbete ska utföras eller ställer krav på tillgänglighet trots att du är hemma för vård av sjukt barn kan Visions lokala fackliga representanter spela en viktig roll att lyfta frågan med arbetsgivaren för att komma till rätta med problemen. Hitta din lokala avdelning>

Försäkringskassans bästa tips för hur du kan pussla ihop arbete och vab.

  • Är ni två? Avlös varandra – vabba halva dagen eller några timmar var.
  • Turas om – vabba varannan dag.
  • Ha fasta VAB-dagar – då vet du i förväg att du vabbar om det behövs.
  • Planera – titta på vem som kan vabba utifrån arbetsuppgifter och aktiviteter.
  • Ensamstående? Tänk på att en annan närstående också kan vabba och få ersättning, t ex mormor eller farbror. Kanske kan du och en annan förälder på barnets förskola hjälpas åt?
  • Vobba – jobba hemifrån med sjukt barn. Du avgör själv om det är lämpligt, men du ska ha lön från din arbetsgivare för den tid du jobbar och inte ersättning från Försäkringskassan.
  • Dela upp din arbetsdag – vobba i två timmar och vabba i sex. Då ska du ha lön för två timmar och ersättning från Försäkringskassan för sex timmar.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  för 5 dagar sedan

Ny praxis för vilka examina som kan ligga till grund för legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige. Det har därför införts en hälso- och sjukvårdskuratorsexamen som ska vara grunden för legitimation.  för 10 dagar sedan

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  2020-01-16

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb