Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Medarbetare vobbar.

Vobba – möjlighet eller tvång?

2020-02-04

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?

Februari månad brukar skämtsamt kallas "Vabruari" eftersom det är då flest personer är hemma för vård av sjukt barn. Men allt fler använder idag den moderna tekniken för att jobba hemifrån, "vobba", när barnen är sjuka. För många är det en positiv möjlighet som motverkar stress och fulla inkorgar, men det kan också uppfattas som ett tvång. Det kan handla om att man upplever att arbetssituationen kräver att man jobbar, eller att man förväntas göra det på grund av arbetskulturen på arbetsplatsen.

Läs också: Att komma tillbaka från föräldraledigheten

– Det är viktigt att arbetsgivaren tydligt markerar att man inte ska förväntas arbeta när barnet är sjukt, kommenterar Visions förbundsjurist Caroline Bleichner. Det är ett problem om man känner krav från arbetsgivaren att hela tiden vara tillgänglig. Det kan skapa stress och bidra till att man blir mindre närvarande för sitt barn. Ett sätt att lösa detta kan vara att tillsammans med sin chef bestämma en viss begränsad tid då man är tillgänglig och kan jobba– om det verkligen är nödvändigt.

Arbetsgivaren ska betala lön när du jobbar

Att svara på mejl och telefonsamtal eller utföra andra arbetsuppgifter samtidigt som man är hemma med ersättning från Försäkringskassan för vård av sjukt barn strider mot reglerna. När du arbetar ska din arbetsgivare betala ut lön. Använd därför Försäkringskassans möjlighet att vabba del av dag – då kan du istället ta ut lön för den tid du faktiskt jobbar.

Om du upplever att din arbetsgivare har orealistiska förväntningar på att arbete ska utföras eller ställer krav på tillgänglighet trots att du är hemma för vård av sjukt barn kan Visions lokala fackliga representanter spela en viktig roll att lyfta frågan med arbetsgivaren för att komma till rätta med problemen. 

Försäkringskassans bästa tips för hur du kan pussla ihop arbete och vab

  • Är ni två? Avlös varandra – vabba halva dagen eller några timmar var.
  • Turas om – vabba varannan dag.
  • Ha fasta VAB-dagar – då vet du i förväg att du vabbar om det behövs.
  • Planera – titta på vem som kan vabba utifrån arbetsuppgifter och aktiviteter.
  • Ensamstående? Tänk på att en annan närstående också kan vabba och få ersättning, t ex mormor eller farbror. Kanske kan du och en annan förälder på barnets förskola hjälpas åt?
  • Vobba – jobba hemifrån med sjukt barn. Du avgör själv om det är lämpligt, men du ska ha lön från din arbetsgivare för den tid du jobbar och inte ersättning från Försäkringskassan.
  • Dela upp din arbetsdag – vobba i två timmar och vabba i sex. Då ska du ha lön för två timmar och ersättning från Försäkringskassan för sex timmar.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet