Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Visions avtalskrav för dig som är chef

2020-02-24

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.

Just nu pågår förhandlingar om ett nytt kollektivavtal för chefer och medarbetare inom kommuner, regioner, företag och Svenska kyrkan. Visions avtalskrav handlar bland annat om förbättringar som ska göra det lättare för dig att vara chef.

- Ledarskapet har stor betydelse för arbetsgivarens möjlighet att attrahera och behålla kompetenta och engagerade medarbetare, vilket är en förutsättning för att utveckla framtidens välfärd, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

- Många chefer är idag så pressade att de tvingas åsidosätta sin egen hälsa för att klara av ansvaret för medarbetarnas arbetsmiljö. Det vill vi förändra – som chef ska du inte behöva välja mellan din egen hälsa och medarbetarnas. Du ska ha rätt förutsättningar i ditt ledarskap, säger Veronica Magnusson.

Chefer nyckelpersoner i lönebildningen

Vision anser att chefer måste få bättre möjlighet att delta i arbetsgivarens löneprocesser och på så sätt kunna påverka sina egna förutsättningar som lönesättande chefer.

- Vi ser idag att lönesättande chefer inte är tillräckligt involverade i arbetsgivarens lönepolitik. Bristen på kunskap om arbetsgivarnas lokala prioriteringar kan ibland försämra förutsättningarna för chefer att sätta rätt lön, säger Veronica Magnusson.

Många chefsmedlemmar pekar på att kraven på att vara ständigt nåbar skapar stress. Det vill Vision begränsa.

Vi vill också att individuella överenskommelser om inlöst övertid ska vara uppsägningsbara och årligen ses över. Samt begränsa systematiseringen av tidsbegränsade chefsförordnanden inom ramen för tillsvidareanställningar, för att kunna skapa större kontinuitet.

Nyheter

Till arkivet

Frågor & svar