Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Visions avtalskrav för dig som är chef

2020-02-24

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.

Just nu pågår förhandlingar om ett nytt kollektivavtal för chefer och medarbetare inom kommuner, regioner, företag och Svenska kyrkan. Visions avtalskrav handlar bland annat om förbättringar som ska göra det lättare för dig att vara chef.

- Ledarskapet har stor betydelse för arbetsgivarens möjlighet att attrahera och behålla kompetenta och engagerade medarbetare, vilket är en förutsättning för att utveckla framtidens välfärd, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

- Många chefer är idag så pressade att de tvingas åsidosätta sin egen hälsa för att klara av ansvaret för medarbetarnas arbetsmiljö. Det vill vi förändra – som chef ska du inte behöva välja mellan din egen hälsa och medarbetarnas. Du ska ha rätt förutsättningar i ditt ledarskap, säger Veronica Magnusson.

Chefer nyckelpersoner i lönebildningen

Vision anser att chefer måste få bättre möjlighet att delta i arbetsgivarens löneprocesser och på så sätt kunna påverka sina egna förutsättningar som lönesättande chefer.

- Vi ser idag att lönesättande chefer inte är tillräckligt involverade i arbetsgivarens lönepolitik. Bristen på kunskap om arbetsgivarnas lokala prioriteringar kan ibland försämra förutsättningarna för chefer att sätta rätt lön, säger Veronica Magnusson.

Många chefsmedlemmar pekar på att kraven på att vara ständigt nåbar skapar stress. Det vill Vision begränsa.

Vi vill också att individuella överenskommelser om inlöst övertid ska vara uppsägningsbara och årligen ses över. Samt begränsa systematiseringen av tidsbegränsade chefsförordnanden inom ramen för tillsvidareanställningar, för att kunna skapa större kontinuitet.

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar