×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visions avtalskrav för dig som är chef

2020-02-24

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.

Just nu pågår förhandlingar om ett nytt kollektivavtal för chefer och medarbetare inom kommuner, regioner, företag och Svenska kyrkan. Visions avtalskrav handlar bland annat om förbättringar som ska göra det lättare för dig att vara chef.

- Ledarskapet har stor betydelse för arbetsgivarens möjlighet att attrahera och behålla kompetenta och engagerade medarbetare, vilket är en förutsättning för att utveckla framtidens välfärd, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

- Många chefer är idag så pressade att de tvingas åsidosätta sin egen hälsa för att klara av ansvaret för medarbetarnas arbetsmiljö. Det vill vi förändra – som chef ska du inte behöva välja mellan din egen hälsa och medarbetarnas. Du ska ha rätt förutsättningar i ditt ledarskap, säger Veronica Magnusson.

Chefer nyckelpersoner i lönebildningen

Vision anser att chefer måste få bättre möjlighet att delta i arbetsgivarens löneprocesser och på så sätt kunna påverka sina egna förutsättningar som lönesättande chefer.

- Vi ser idag att lönesättande chefer inte är tillräckligt involverade i arbetsgivarens lönepolitik. Bristen på kunskap om arbetsgivarnas lokala prioriteringar kan ibland försämra förutsättningarna för chefer att sätta rätt lön, säger Veronica Magnusson.

Många chefsmedlemmar pekar på att kraven på att vara ständigt nåbar skapar stress. Det vill Vision begränsa.

Vi vill också att individuella överenskommelser om inlöst övertid ska vara uppsägningsbara och årligen ses över. Samt begränsa systematiseringen av tidsbegränsade chefsförordnanden inom ramen för tillsvidareanställningar, för att kunna skapa större kontinuitet.

Läs mer om avtalsrörelsen

Yrkanden SKR

Ett hållbart arbetsliv och en grön arbetsplats avtalskrav

Vision yrkar for en hallbar fastighetsbransch

Yrkanden Svenska kyrkan

Villkor-2020

Nyheter

”En kris som corona prövar alla chefers mod”

För Magdalena Jonsson, avdelningschef på socialtjänsten i Piteå kommun, har de senaste månaderna varit intensiva och extraordinära. Coronapandemin har tagit upp all tid i kalendern. ”Min strategi från start har varit att planera för det värsta men hoppas på det bästa”, säger Magdalena.  igår kl 10:28

Stärk äldreomsorgen nu!

Tillsammans kräver nu Visions Veronica Magnusson och Kommunals Tobias Baudin att politiker på alla nivåer ska inse allvaret och ta krafttag för en tryggare och mer uthållig äldreomsorg.  i förrgår kl 13:13

Faktorer som minskar smittan på äldreboenden

Ett närvarande ledarskap i kombination med förnyade arbetssätt och tät kommunikation har varit framgångsfaktorer i kampen mot coronavirus på landets äldreboenden. Det visar en inspektion som IVO har gjort.  2020-06-11

Många försämringar för arbetstagaren i LAS–utredningen

Vision är mycket kritisk till de förändringar av LAS som presenteras idag. Förslagen ändrar maktbalansen mellan arbetsgivare och arbetstagare till fördel för arbetsgivaren. Utredningen borde aldrig ha tillsatts – politiken ska hålla sig borta från sådant som arbetsmarknadens parter har ansvar att hantera. Visions förbundsjurist förklarar vad som är nytt med förslagen.  2020-06-01

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb