Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Visions avtalskrav för dig som är chef

2020-02-24

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.

Just nu pågår förhandlingar om ett nytt kollektivavtal för chefer och medarbetare inom kommuner, regioner, företag och Svenska kyrkan. Visions avtalskrav handlar bland annat om förbättringar som ska göra det lättare för dig att vara chef.

- Ledarskapet har stor betydelse för arbetsgivarens möjlighet att attrahera och behålla kompetenta och engagerade medarbetare, vilket är en förutsättning för att utveckla framtidens välfärd, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

- Många chefer är idag så pressade att de tvingas åsidosätta sin egen hälsa för att klara av ansvaret för medarbetarnas arbetsmiljö. Det vill vi förändra – som chef ska du inte behöva välja mellan din egen hälsa och medarbetarnas. Du ska ha rätt förutsättningar i ditt ledarskap, säger Veronica Magnusson.

Chefer nyckelpersoner i lönebildningen

Vision anser att chefer måste få bättre möjlighet att delta i arbetsgivarens löneprocesser och på så sätt kunna påverka sina egna förutsättningar som lönesättande chefer.

- Vi ser idag att lönesättande chefer inte är tillräckligt involverade i arbetsgivarens lönepolitik. Bristen på kunskap om arbetsgivarnas lokala prioriteringar kan ibland försämra förutsättningarna för chefer att sätta rätt lön, säger Veronica Magnusson.

Många chefsmedlemmar pekar på att kraven på att vara ständigt nåbar skapar stress. Det vill Vision begränsa.

Vi vill också att individuella överenskommelser om inlöst övertid ska vara uppsägningsbara och årligen ses över. Samt begränsa systematiseringen av tidsbegränsade chefsförordnanden inom ramen för tillsvidareanställningar, för att kunna skapa större kontinuitet.

Läs mer om avtalsrörelsen

Yrkanden SKR

Ett hållbart arbetsliv och en grön arbetsplats avtalskrav

Vision yrkar for en hallbar fastighetsbransch

Yrkanden Svenska kyrkan

Villkor-2020

Nyheter

Vision ansluter till huvudavtal för trygghet, omställning och anställningsskydd 

Vision ansluter sig till huvudavtalet för omställning och anställningsskydd som tecknats av PTK och Svenskt Näringsliv. Genom att omfattas av huvudavtalet säkrar Vision medlemmarnas trygghet och omställning. Avtalet berör cirka 12 000 medlemmar anställda inom Almega Tjänsteföretagen och Vårdföretagarna.   2021-07-01

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

Till arkivet

270 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar