Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Jämställda löner i fokus på internationella kvinnodagen

2020-02-20

Samtal om ledarskap, manifestationer för jämställda löner och en digital kampanj i sociala medier. Vision deltar i en rad olika aktiviteter första veckan i mars för att uppmärksamma Internationella kvinnodagen och kampen för ökad jämställdhet.

Vision deltar i kampanjen Lön hela dagen som drar igång redan tisdagen den 3 mars. Denna dag presenteras årets siffra, det vill säga det klockslag då kvinnor slutar få betalt under en arbetsdag, baserat på löneskillnaderna mellan kvinnor och män. Ifjol var siffran 16:06. Läs mer om kampanjen #lönheladagen

Lön hela dagen arrangeras av16:06-rörelsen, en sammanslutning av politiska kvinnoförbund, fackförbund och kvinnorörelsens organisationer. Initiativtagare är Sveriges Kvinnolobby.

Manifestation i Stockholm och Göteborg

Alla som befinner sig i närheten av Stockholm (den 3 mars) och Göteborg (den 4 mars) är välkomna att delta i de manifestationer som kommer att hållas på Sergels Torg och på Götaplatsen med fotografering av årets siffra. I Stockholm kommer jämställdhetsminister Åsa Lindhagen att tala och komikerna Josefin Johansson underhåller. Vår förhoppning är att media ska rapportera om årets klockslag samt publicera Lön hela dagens gemensamma debattartikel.

Digital kampanj

Den 5 mars går den digitala kampanjen #lönheladagen av stapeln. I kampanjen uppmanas alla att uppdatera sin status på sociala medier det aktuella klockslaget. Nytt för i år är ett samarbete med skribenten och konstnären Jessica Hallbäck som kommer att formge två bilder med tillhörande budskap.

Läs mer om kampanjens budskap och hur du kan delta.

Frukost om ledarskap och jämställdhet

Den 6 mars bjuder Veronica Magnusson in till en frukost om ledarskap och jämställdhet. Bland deltagarna finns bland andra Anna Kindberg Batra, f d partiledare i Moderaterna, som delar sina reflektioner och erfarenhet på temat.

Lokala aktiviteter 

Aktiviteter arrangeras även runt om i landet i Visions regioner och avdelningar: 

Visions center i Linköping 
Arbetsplatsbesök för att uppmärksamma internationella kvinnodagen. Exempelvis genom att prata strukturella löneskillnader eller att göra Quiz i fikarummet.

Växjö
Årsmöte och därefter en filmvisning av filmen Bombshell som är baserad på grunden av #metoo rörelsen.

Centret Göteborg
Genomför intervjuer med fackliga kvinnor inom väst som hyllas via Facebooksidan.

TCO Skaraborg
Anordnar en biokväll den 9:e (Min pappa marianne) Mars tillsammans med övriga TCO- förbund.

TCO i Göteborg
Presenterar tillsammans med Vision, Vårdförbundet, ST, Polisförbundet, Unionen, Lärarförbundet och Sensus, föreläsningar, manifestation (Götaplatsen – bildar siffra) och föreställning på Bio Roy (Föregångerskan) den 4:e mars.

Borås
Föreläsning om relationsvåld från en enhet i Borås stad och maktsalongen kommer under parollen: ”Ett jämställt samhälle kräver att makt och inflytande fördelas rättvist. Hur arbetar vi för att vi låter fler kvinnor se sig själva som ledare och hur utmanar vi de normer som sätter snäva ramar för hur makt ser ut och vad en ledare kan vara?" aktiviteten genomförs tillsammans med VGR i Borås och Polisförbundet – fika relaterat till ämnet kommer att bjudas på.

Skellefteå
Årsmöte och därefter en filmvisning av filmen Bombshell som är baserad på grunden av #metoo rörelsen.

 

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar