Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nya rekommendationer förutsätter möjlighet att jobba på distans

2020-12-21

I fredags presenterades nya rekommendationer om att stänga all icke-nödvändig verksamhet som drivs av staten, kommuner och regioner. Det här innebär att allt fler behöver jobba på distans. Trots det jobbar var åttonde från kontoret – även om det går att utföra arbetet hemifrån.

De nya rekommendationerna gäller från julafton och innebär att all verksamhet som inte är nödvändig och som drivs av staten, regioner och kommuner ska stängas ner. 

Med anledning av detta uppkommer frågor för Visions alla medlemmar inom sektorn som berörs. Många medlemmar arbetar redan idag hemifrån i viss utsträckning men fler förväntas ges möjlighet att göra det efter nya rekommendationer. Enligt en medlemsundersökning som Vision nyligen har genomfört uppger en av åtta att de kan utföra sina arbetsuppgifter på distans, men att arbetsgivaren inte tillåter detta. Undersökningen visar också att en av fem väljer att gå till jobbet trots att man får och kan arbeta hemifrån.

– Vår undersökning visar att stora delar av välfärdens verksamheter sköts på distans, och att det fungerar bra. Men vi ser också att fler arbetsgivare behöver göra ett jobb kring de nya riktlinjerna, utarbeta tydligt stöd till cheferna och skapa fler möjligheter till distansarbete. Alla som kan måste ges möjlighet att jobba från hemmet, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Förutsättningar för distansarbete

Vid distansarbete är det viktigt att du får tillgång till adekvat utrustning att låna till hemmet för att skapa en så god arbetsmiljö som möjligt. Dina individuella förutsättningar och behov måste vara utgångspunkten för anpassning av arbetsplatsen. För vissa kan det röra sig om att låna en skärm, mus eller tangentbord medan det för andra kan finnas behov av kontorsstol eller annan utrustning.

Arbetsbefria vid nedstängning av verksamhet

Om din arbetsplats stängs ner med anledning av de nya rekommendationerna och arbetsgivaren inte kan erbjuda dig arbetsuppgifter att utföra kan du inte tvingas till att ta ut semester eller annan ledighet som inte tidigare inplanerats för att lösa arbetsgivarens brist på arbetsuppgifter.

– Finns inte arbetsuppgifter att utföra bör din arbetsgivare arbetsbefria dig, säger Oskar Pettersson, biträdande förhandlingschef på Vision.

För mer frågor och svar om distansarbete och coronaviruset hänvisar vi till vårt frågeforum.

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar