Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Nya rekommendationer förutsätter möjlighet att jobba på distans

2020-12-21

I fredags presenterades nya rekommendationer om att stänga all icke-nödvändig verksamhet som drivs av staten, kommuner och regioner. Det här innebär att allt fler behöver jobba på distans. Trots det jobbar var åttonde från kontoret – även om det går att utföra arbetet hemifrån.

De nya rekommendationerna gäller från julafton och innebär att all verksamhet som inte är nödvändig och som drivs av staten, regioner och kommuner ska stängas ner. 

Med anledning av detta uppkommer frågor för Visions alla medlemmar inom sektorn som berörs. Många medlemmar arbetar redan idag hemifrån i viss utsträckning men fler förväntas ges möjlighet att göra det efter nya rekommendationer. Enligt en medlemsundersökning som Vision nyligen har genomfört uppger en av åtta att de kan utföra sina arbetsuppgifter på distans, men att arbetsgivaren inte tillåter detta. Undersökningen visar också att en av fem väljer att gå till jobbet trots att man får och kan arbeta hemifrån.

– Vår undersökning visar att stora delar av välfärdens verksamheter sköts på distans, och att det fungerar bra. Men vi ser också att fler arbetsgivare behöver göra ett jobb kring de nya riktlinjerna, utarbeta tydligt stöd till cheferna och skapa fler möjligheter till distansarbete. Alla som kan måste ges möjlighet att jobba från hemmet, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Förutsättningar för distansarbete

Vid distansarbete är det viktigt att du får tillgång till adekvat utrustning att låna till hemmet för att skapa en så god arbetsmiljö som möjligt. Dina individuella förutsättningar och behov måste vara utgångspunkten för anpassning av arbetsplatsen. För vissa kan det röra sig om att låna en skärm, mus eller tangentbord medan det för andra kan finnas behov av kontorsstol eller annan utrustning.

Arbetsbefria vid nedstängning av verksamhet

Om din arbetsplats stängs ner med anledning av de nya rekommendationerna och arbetsgivaren inte kan erbjuda dig arbetsuppgifter att utföra kan du inte tvingas till att ta ut semester eller annan ledighet som inte tidigare inplanerats för att lösa arbetsgivarens brist på arbetsuppgifter.

– Finns inte arbetsuppgifter att utföra bör din arbetsgivare arbetsbefria dig, säger Oskar Pettersson, biträdande förhandlingschef på Vision.

För mer frågor och svar om distansarbete och coronaviruset hänvisar vi till vårt frågeforum.

Nyheter

Till arkivet