Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Illustration. Vision-appen.

3 tips för Visions app

2020-12-03

Du har väl inte missat att Vision lanserat en app för medlemmarna? Här kommer tre tips som förenklar din användning av Visions app. Håll tillgodo!

Måste jag skriva in mitt personnummer varje gång jag loggar in?

Du behöver bara skriva in ditt personnummer en gång. Om du har bank-id installerat på samma telefon som du har Vision-appen på så kan du klicka direkt på logga in, det vill säga rutan för personnummer tomt. Då kommer du direkt till bank-id om startas och du verifierar dig och logga sin.

Så hittar du rätt i kontaktlistan

  1. Logga in i appen och gå in på Min avdelning/Min klubb.
  2. Klicka på Kontakter - en ny vy öppnas
  3. Vill du se dina ombud i din sektion/sektionsklubb - klicka på Underavdelning och välj sedan din sektion/sektionsklubb
  4. Vill du söka upp en person med ett specifikt uppdrag - klicka på Visa alla uppdrag och välj där det uppdrag (ex ordförande) du letar efter.
  5. Vill du söka efter ett specifikt uppdrag i en underavdelning (ex ordförande i sektion), kombinera steg 3 och 4 enligt ovan.
  6. Finns det inte kontaktuppgifter till den person du letar efter kan du alltid nå avdelningens/klubbens mejl via kuvertet högst upp, eller Vision Direkt om du saknar avdelning/klubb.

Så värvar du i appen

Be den du värvar öppna telefonen och kameran och scanna QR-koden.
I äldre Android-telefoner ex Samsung 7 så behöver du ha en app för QR-avläsning installerad på mobilen. Annars kan du dela länken via sms eller mejl via dela-ikonen under QR-koden.

Du kan också nå Medlemstipset direkt via appen. Där kan du tipsa om någon som skulle kunna vara med i Vision - så ringer Medlemstipset upp och hjälper hen tillrätta som ny medlem!

Om du behöver ytterligare rådgivning rekommenderar vi dig att ringa eller mejla till Vision Direkt. 

Kontakta Vision

Nyheter

Till arkivet