Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Så får du en bättre arbetsmiljö vid köksbordet

2020-08-11

Under våren är det många som har bytt kontoret till köksbordet. För att fortsatt minska risken för smittspridning av corona rekommenderar Folkhälsomyndigheten nu att de som har möjlighet att arbeta hemma fortsätter med det även under hösten. Ta del av forskares bästa tips på hur du bibehåller en bra arbetsmiljö i hemmet.

I en artikel lyfter Suntarbetsliv några forskares bästa tips på hur du som köksbordsjobbare säkrar en bra arbetsmiljö. Att sätta gränser mellan arbete och fritid, och att ta pauser under dagen är viktigt nog. När det gäller gränssättning handlar det om både fysiska och mentala gränser. Exempelvis kan det vara en bra idé att ta hjälp av Pomodoro-tekniken vilket innebär att sätta ett alarm på en viss tid under vilken du enbart ska fokusera på jobbet. Om du under den har tiden börjar tänka på andra saker du behöver göra men som inte berör arbetet kan du skriva ner det på ett papper och därefter släppa tanken.

Andra tips som lyfts i artikeln är vikten av att stänga av notifieringar när du arbetar. Ständiga avbrott på grund av SMS, mejl och andra notiser påverkar ditt fokus negativt. Se det istället som en belöning att få ta del av inkomna meddelanden när du har paus eller slutar för dagen.

Viktigt att variera arbetsställning

Avslutningsvis tipsar forskare om varierade arbetsställningar, och att tänka extra mycket på ergonomin. Det kan till exempel vara bra att arbeta i soffan - så länge du gör det under en begränsad tid och varierar arbetsställningen efter det genom att förslagsvis stå upp och jobba.

Ta del av alla tips och läs hela artikel på Suntarbetslivs hemsida.

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar