Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Så får du en bättre arbetsmiljö vid köksbordet

2020-08-11

Under våren är det många som har bytt kontoret till köksbordet. För att fortsatt minska risken för smittspridning av corona rekommenderar Folkhälsomyndigheten nu att de som har möjlighet att arbeta hemma fortsätter med det även under hösten. Ta del av forskares bästa tips på hur du bibehåller en bra arbetsmiljö i hemmet.

I en artikel lyfter Suntarbetsliv några forskares bästa tips på hur du som köksbordsjobbare säkrar en bra arbetsmiljö. Att sätta gränser mellan arbete och fritid, och att ta pauser under dagen är viktigt nog. När det gäller gränssättning handlar det om både fysiska och mentala gränser. Exempelvis kan det vara en bra idé att ta hjälp av Pomodoro-tekniken vilket innebär att sätta ett alarm på en viss tid under vilken du enbart ska fokusera på jobbet. Om du under den har tiden börjar tänka på andra saker du behöver göra men som inte berör arbetet kan du skriva ner det på ett papper och därefter släppa tanken.

Andra tips som lyfts i artikeln är vikten av att stänga av notifieringar när du arbetar. Ständiga avbrott på grund av SMS, mejl och andra notiser påverkar ditt fokus negativt. Se det istället som en belöning att få ta del av inkomna meddelanden när du har paus eller slutar för dagen.

Viktigt att variera arbetsställning

Avslutningsvis tipsar forskare om varierade arbetsställningar, och att tänka extra mycket på ergonomin. Det kan till exempel vara bra att arbeta i soffan - så länge du gör det under en begränsad tid och varierar arbetsställningen efter det genom att förslagsvis stå upp och jobba.

Nyheter

Till arkivet