×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision vill forma framtidens arbetsliv

2019-09-09

Under hösten fortsätter Vision att träffa medlemmar på arbetsplatser, mässor, fikarum, över telefonen och på sociala medier.

Visions förtroendevalda är laddade att fortsätta arbetet med att ställa frågan ”hur vill du ha det på jobbet?” Under första delen av 2019 träffade Vision nästan 100 000 medlemmar. Det var alltifrån arbetsplatsträffar, mässor, besök av Visions husbil, över telefonen och i sociala medier.

­­– Vision vill vara med och forma framtidens arbetsliv. Därför är vi ute på arbetsplatserna och pratar med medlemmarna om deras förutsättningar, idéer och drömmar om jobbet. Tillsammans kan vi påverka arbetsgivarna att göra arbetslivet ännu bättre, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Just nu pågår en kampanj där medlemmar som värvar en kollega får en presentcheck värd 200 kronor för varje ny medlem hen värvar. Kollega får en likadan check och dessutom tre månader utan medlemsavgift – ett erbjudande till nya medlemmar. Sverigechecken på 200 kronor gäller i över 4000 butiker, till exempel Coop och Hemköp. Kampanjen pågår fram till 6 oktober.

Läs mer: Värvakampanj

För att underlätta arbetet för Visions förtroendevalda har det tagits fram en app som innehåller flera användbara verktyg för ombud och förtroendevalda.

– Nu har nästan 5 000 förtroendevalda laddat ner Vision-appen och det är superkul! Förhandsversionen av appen lanserades för knappt ett år sedan under förbundsmötet, berättar AnnCharlotte Jägberg, kommunikationsansvarig på Vision, och fortsätter:

– Appen innehåller verktyg som stödjer ombud och förtroendevalda i sitt uppdrag på ett enkelt och smidigt sätt. Här kan man bland annat värva nya medlemmar, läsa sin förtroendevaldamejl, se lönestatistik, hitta kontaktuppgifter och enkelt kontakta Vision Direkt. Nu har vi även ordnat så att man kan få pushnotiser med aktuella händelser.

Appen är nu under utveckling för att göra den ännu bättre.

– Vi jobbar nu med att utveckla appen och tittar på vilka funktioner som fungerar bra, vad vi kan göra bättre och om det finns andra funktioner som vi kan stoppa in i appen. En viktig del i det arbetet är att vara lyhörda och få återkoppling och inspel från förtroendevalda. Vilka behov finns och hur ska appen kunna underlätta uppdraget än mer. Vi har precis haft en workshop med förtroendevalda där vi fått många bra insikter och en finfin önskelista på funktioner som vi nu tittar på. Man får gärna kontakta mig om man har frågor om appen, säger AnnCharlotte Jägberg.

Ni når AnnCharlotte här: anncharlotte.jagberg@vision.se 

Har du hunnit testa Visions hållbarhetsquiz? Om inte så hittar ni den här:

Hur hållbar är du?

– Visions hållbarhetsquiz är tänkt som en lättsam samtalsstartare, för att få i gång samtal om hållbarhet på arbetsplatsen. Man kan göra det till exempel över lunchen, jämföra resultat och börja prata om vilka möjliga förändringar man ser på arbetsplatsen. På jobbet kan, i och med att många samlas där, stor påverkan nås genom att man tar ”små” beslut, säger Maria Suárez, strateg och projektledare Fair Union.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

”En kris som corona prövar alla chefers mod”

För Magdalena Jonsson, avdelningschef på socialtjänsten i Piteå kommun, har de senaste månaderna varit intensiva och extraordinära. Coronapandemin har tagit upp all tid i kalendern. ”Min strategi från start har varit att planera för det värsta men hoppas på det bästa”, säger Magdalena.  för 3 dagar sedan

Stärk äldreomsorgen nu!

Tillsammans kräver nu Visions Veronica Magnusson och Kommunals Tobias Baudin att politiker på alla nivåer ska inse allvaret och ta krafttag för en tryggare och mer uthållig äldreomsorg.  för 5 dagar sedan

Pausa – för att hitta arbetsglädjen som nyexad

I examenstider är det dags för många nyexaminerade att ta steget ut på arbetsmarknaden. Att unna sig en paus, ställa rimliga krav på sig själv och att ta tillvara digitala möjligheter är några av framgångsfaktorerna för att lyckas i arbetslivet, tipsar kommunikationsexperten Anna Almberg.  för 9 dagar sedan

Bra att tänka på inför sommarjobbet

Har du fått ett sommarjobb? Grattis! Med hjälp av vår rådgivare Robin Stjernfelt på Vision Direkt rätar vi ut några frågetecken kring vad som kan vara bra att tänka på inför, under och efter sommarjobbet.  för 11 dagar sedan

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb