Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision vill forma framtidens arbetsliv

2019-09-09

Under hösten fortsätter Vision att träffa medlemmar på arbetsplatser, mässor, fikarum, över telefonen och på sociala medier.

Visions förtroendevalda är laddade att fortsätta arbetet med att ställa frågan ”hur vill du ha det på jobbet?” Under första delen av 2019 träffade Vision nästan 100 000 medlemmar. Det var alltifrån arbetsplatsträffar, mässor, besök av Visions husbil, över telefonen och i sociala medier.

­­– Vision vill vara med och forma framtidens arbetsliv. Därför är vi ute på arbetsplatserna och pratar med medlemmarna om deras förutsättningar, idéer och drömmar om jobbet. Tillsammans kan vi påverka arbetsgivarna att göra arbetslivet ännu bättre, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Just nu pågår en kampanj där medlemmar som värvar en kollega får en presentcheck värd 200 kronor för varje ny medlem hen värvar. Kollega får en likadan check och dessutom tre månader utan medlemsavgift – ett erbjudande till nya medlemmar. Sverigechecken på 200 kronor gäller i över 4000 butiker, till exempel Coop och Hemköp. Kampanjen pågår fram till 6 oktober.

Läs mer: Värvakampanj

För att underlätta arbetet för Visions förtroendevalda har det tagits fram en app som innehåller flera användbara verktyg för ombud och förtroendevalda.

– Nu har nästan 5 000 förtroendevalda laddat ner Vision-appen och det är superkul! Förhandsversionen av appen lanserades för knappt ett år sedan under förbundsmötet, berättar AnnCharlotte Jägberg, kommunikationsansvarig på Vision, och fortsätter:

– Appen innehåller verktyg som stödjer ombud och förtroendevalda i sitt uppdrag på ett enkelt och smidigt sätt. Här kan man bland annat värva nya medlemmar, läsa sin förtroendevaldamejl, se lönestatistik, hitta kontaktuppgifter och enkelt kontakta Vision Direkt. Nu har vi även ordnat så att man kan få pushnotiser med aktuella händelser.

Appen är nu under utveckling för att göra den ännu bättre.

– Vi jobbar nu med att utveckla appen och tittar på vilka funktioner som fungerar bra, vad vi kan göra bättre och om det finns andra funktioner som vi kan stoppa in i appen. En viktig del i det arbetet är att vara lyhörda och få återkoppling och inspel från förtroendevalda. Vilka behov finns och hur ska appen kunna underlätta uppdraget än mer. Vi har precis haft en workshop med förtroendevalda där vi fått många bra insikter och en finfin önskelista på funktioner som vi nu tittar på. Man får gärna kontakta mig om man har frågor om appen, säger AnnCharlotte Jägberg.

Ni når AnnCharlotte här: anncharlotte.jagberg@vision.se 

Har du hunnit testa Visions hållbarhetsquiz? Om inte så hittar ni den här:

Hur hållbar är du?

– Visions hållbarhetsquiz är tänkt som en lättsam samtalsstartare, för att få i gång samtal om hållbarhet på arbetsplatsen. Man kan göra det till exempel över lunchen, jämföra resultat och börja prata om vilka möjliga förändringar man ser på arbetsplatsen. På jobbet kan, i och med att många samlas där, stor påverkan nås genom att man tar ”små” beslut, säger Maria Suárez, strateg och projektledare Fair Union.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar