×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vill du demonstrera för klimatet den 27 september?

2019-09-26

Jobbar du på fredag men vill ändå vara med och visa din solidaritet för klimatet? Här listar vi ett par olika alternativ som skapar möjlighet att vara med utan att strejka.  

  • Ta en halv– eller heldag semester.
  • Ta ut kompledigt eller förtroendetid.
  • Om du kan, ta din lunch i anslutning till manifestationen.
  • Ställ frågan till din arbetsgivare om det är ok att vara med i demonstrationerna under arbetstid. Kanske kan ni gå tillsammans från jobbet.
  • Arrangera en egen demonstration lokalt på t ex lunchen.

Påverka på jobbet

Om du trots allt inte har möjlighet att lämna din arbetsplats finns det såklart mycket du kan göra för att påverka klimatet genom att arbeta för mindre klimatpåverkan på jobbet. Vi har samlat tips och tillvägagångssätt på vision.se/klimat. Du kan även gå med i vår facebook–grupp "Klimatfrågan på jobbet" där du kan dela med dig av dina erfarenheter och ta del av andras goda idéer. Det finns alltid något vi kan göra! Och gör vi det tillsammans blir effekten ännu större!

Bakgrund – varför inte strejk?

Vision tycker att nätverket Fridays for Future gör ett fantastiskt jobb med att sätta fokus på klimatfrågan. Vi hoppas att det här kan bli startskottet för ett mer intensivt klimatarbete runt om i världen – och inte minst på de arbetsplatser där våra medlemmar arbetar.

-Men Vision tycker inte att strejk är rätt i detta läge. Strejk är den kraftfullaste stridsåtgärd som en facklig organisation kan vidta. Dessförinnan finns ganska många andra åtgärder som är mindre omfattande och som kan användas för att sätta tryck på arbetsgivaren, säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.

Vision anser att klimatfrågan kräver samarbete snarare än konflikt. Samarbete mellan fack, arbetsgivare och politiker. Ett exempel är Agenda 2030 där Vision påverkat och lyft fram betydelsen av att utveckla det partsgemensamma arbetet på arbetsplatserna.

– Det är detta arbete som vi nu måste intensifiera, till exempel genom fler klimatsmarta innovationer, hållbara upphandlingar och minskade utsläpp, fortsätter Veronica Magnusson.
Läs hela intervjun.

Vad händer om jag ändå strejkar, vad kan min arbetsgivare göra?

Den person som utan att facket har varslat om åtgärden, eller som utan att ha kommit överens med arbetsgivaren om det, låter bli att arbeta för att istället strejka gör sig skyldig till en olovlig stridsåtgärd. Om någon medlem deltar i strejken utan arbetsgivarens tillstånd, kommer det eventuellt att hanteras som olovlig frånvaro och i värsta fall som ett brott mot anställningsavtalet. Vision måste därför avråda från ett deltagande utan arbetsgivarens uttryckliga tillstånd, om frågan uppkommer från enskilda medlemmar.

Läs också:
Vision ställer sig bakom FFF:S krav
Så kan du påverka klimatet på jobbet
Klimatet uppmärksammas av Visionavdelningar
Veronica Magnusson: ”Låt 27 september bli startskottet för att växla upp klimatarbetet”

Nyheter

Vision ställer sig bakom FFF:s krav

Klimatet är en facklig fråga, idag och alla andra dagar. Vision är en Fair union och har haft fokus på hållbarhet sedan länge. Vi vet att vi måste jobba tillsammans, både arbetsgivare, fackförbund, politiker och medborgare, för att möjliggöra en grön omställning - en #JustTransition. Därför ställer vi oss självklart bakom FFF:s fyra krav och uppmanar andra att göra detsamma!  2019-09-27

Veronica Magnusson: ”Låt 27 september bli startskottet för att växla upp klimatarbetet”

Den 27 september kommer klimatet att uppmärksammas över hela världen i samband med FNs klimattoppmöte.  2019-09-18

Levnadslön - en förutsättning för Agenda 2030

Offentlig upphandling har en jätteviktig roll i arbetet med levnadslön i andra länder. Det lyfte Visions förbundsordförande Veronica Magnusson under ett seminarium där det pratades om hur alla i världshandeln ska kunna leva på sitt arbete.  2019-07-05

Testa: Hur hållbar är du?

Du kanske är en fena på hållbara val på hemmaplan. En som alltid tänker till när du handlar och reser. Men faktum är att valen du gör på jobbet kan få ännu större effekt. Gör testet och se hur hållbar du är!  2019-06-24

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb