Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Klimatet uppmärksammas av Visionsavdelningar

2019-09-24

Fredagen den 27 september arrangeras den globala klimatstrejken Global Climate Strike. Initiativtagare är Greta Thunberg och rörelsen Fridays for Future, som uppmanar alla vuxna att öka sitt engagemang för den pågående klimatkrisen. För att uppmärksamma dagen sker flera lokala aktiviteter på Visionsavdelningar runt om i landet.

Greta Thunbergs skolstrejk för klimatet har fått ett enormt genomslag under det senaste året. Ett steg i ledet för att växla upp arbetet har skolstrejkrörelsen FridaysForFuture beslutat att arrangera en hel klimatvecka den 20-27 september som kulminerar med en global klimatstrejk på fredag. Syftet är att pressa politikerna till att agera för att minska utsläppen av koldioxid.

Temalunch i Falköping
För att uppmärksamma frågan har Visions avdelning i Falköping beslutat att bjuda alla medlemmar till en gemensam lunch den 27 september. Medlemsluncher arrangeras med jämna mellanrum, denna gång är temat miljö.
– Vi inleder genom att prata om Vision i Falköping och hur vi jobbar med vår hjärtefråga Fair Union. Därefter kommer en klimatrådgivare från kommunen för att prata om hur vi i Falköping kan jobba med frågorna utifrån våra förutsättningar, berättar Michael Karlsson, kassör i Vision Falköping.

Att Falköping ville engagera sig för klimatet stod klart tidigt. Att det sedan blev just en lunch beror på flera olika anledningar.
– Vi ser att en lunch lockar många av våra medlemmar, dels är det fler som kan komma ifrån jobbet en stund och dels så är kombinationen av mat och ett gott syfte ofta uppskattat. Tanken med lunchen är att visa hur vi som facklig avdelning jobbar för att främja klimatarbete på olika sätt i Falköping, säger Michael och fortsätter:

– Förhoppningen med den vegetariska medlemslunchen är att medlemmarna ska få ta del av både inspiration och kunskap. Vi tycker det är viktigt att inte prata om skuld utan hellre vara inspirerande på ett positivt sätt.

Göteborg manifesterar
Även i Göteborg samlas medlemmarna under lunchrasten. Här har Vision gått ihop med Kommunal, SSR, Sveriges Arkitekter och TCO Göteborg för att gemensamt arrangera en manifestation.
– Vi kan på grund av hur lagstiftningen ser ut inte uppmuntra till strejk, men det står alla fritt att använda sin lunch eller flextid rör att delta, säger Sonia Koppen, ordförande för Vision i Göteborg.

Klockan 12.00 den 27 september startar manifestationen på Gustav Adolfs Torg i Göteborg, precis intill stadshuset.
– Vi vill visa för politiker och stadens tjänstemän att det är en viktig fråga både för oss som fackförening och för arbetsgivare att arbeta med gemensamt. En manifestation visar på att vi vill hitta ett samförstånd.

Syftet är att klimatmanifestationen ska bli ett startskott för ett utökat samarbete mellan fackförbund och arbetsgivare.
– Som stor organisation är det viktigt att vi på Vision funderar över vad vi själva kan göra. Vi behöver också hitta strategier för att få arbetsgivaren att ändra sitt arbetssätt och bli mer klimatsmarta, säger Sonia Koppen.

Läs också:

Vision ställer sig bakom FFF:s krav
Så kan du påverka klimatet på jobbet
Så kan du delta i manifestationen den 27 september 
Veronica Magnusson: ”Låt 27 september bli startskottet för att växla upp klimatarbetet”

Skribent: Sofie Lundmark

 

 

 

 

 

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar