×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visions socionomstipendium lyfter kompetens om funktionshinder

2019-10-21

Hur definieras begreppet kompetens i arbetet med intellektuella funktionsnedsättningar? Det var frågeställningen som den tidigare studenten Diana Rashid valde att undersöka i sin masteruppsats under våren 2019. Nu belönas uppsatsen med Visions socionomstipendium om 20 000 kronor.

Varje höst delar Vision ut ett stipendium till en student som skrivit en uppsats som berör sociala frågor. I år var det Diana Rashids uppsats om hur ledare inom arbete med intellektuella funktionsnedsättningar beskrev begreppet kompetens.
– Det känns fantastiskt att juryn ansåg att ämnet är viktigt att belysa. Jag är glad och stolt över att just min uppsats vann stipendiet, säger Diana Rashid.

Diana Rashid skrev uppsatsen under tiden som hon läste mastersprogrammet i ledarskap och organisation vid Umeå universitet i våras. Hon har också tagit examen som socionom. Syftet med uppsatsen var att beskriva och jämföra hur ledare inom socialtjänst, skola och sjukvård definierar begreppet kompetens i arbetet med intellektuella funktionsnedsättningar.
– En central del var att bidra med en jämförelse mellan socialtjänst, skola och sjukvård för att se eventuella likheter och skillnader. Trots att begreppet kompetens är stort och förekommer i flera sammanhang så finns det ingen tydlig beskrivning av vad det egentligen innebär, säger Diana Rashid.

Personliga egenskaper högt värderade

Resultatet i Dianas uppsats visar på flera saker. En framstående del är att både socialtjänst, skola och sjukvård anser att personliga egenskaper bedöms vara mest värdefulla när man pratar om kompetens kopplat till intellektuella funktionsnedsättningar.
– Där finns en viss skillnad mellan de tre organisationerna när det gäller just de personliga egenskaperna. Inom socialtjänsten lade ledarna större värde vid att vara utvecklingsinriktade medan ledare inom skola och sjukvård snarare betonar egenskaper som att samverka och skapa relationer. Inom skola och sjukvård var det också viktigt med kunskap om styrdokument och regler, vilket inte var lika viktigt för ledarna inom socialtjänsten, säger Diana.

Nu har det gått några månader sedan Diana skrev sin uppsats. Under tiden har hon hunnit starta eget företag där hon ska hjälpa människor ut på arbetsmarknaden via ett samarbete mellan kommuner och Arbetsförmedling.
– Därför kom stipendiet så lägligt just nu när jag precis har startat upp min verksamhet. Min förhoppning är att uppsatsen ska uppmärksamma de utmaningar som ledare och medarbetare kan bemöta i arbetet med personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Det handlar inte alltid om att ha rätt kompets, det är också viktigt att se brukarens perspektiv och förhålla sig till lagar, regler och målsättningar, berättar Diana.

Motivering

I juryn för utdelningen av Visions socionomstipendium sitter Dalia Eid, Sara Roxell och Axel Jensen. Så här löd motiveringen bakom Dianas uppsats:

Författaren lyfter vikten av ett brukarnära fokus hos ledare inom ett flertal människobehandlande organisationer på ett mycket förtjänstfullt sätt. Denna studie jämför på ett tydligt sätt vilka kompetenser som värderas inom organisationerna. Vision ser fram emot att uppmärksamma författaren och denna uppsats som även lägger fokus på arbetsplatser där Visions medlemmar kan arbeta. Kompetensen inom funktionshinderområdet är något som behöver lyftas och vi är därför stolta över att kunna tilldela Visions Socionomstipendium 2019 till Diana Rashid för denna uppsats.

 

Skribent Sofie Lundmark

Nyheter

Klimatfrågan allt viktigare när young professionals får bestämma

När studenter, akademiker och nya i arbetslivet rankar sina drömarbetsgivare hamnar Google, IKEA och Spotify i topp, enligt en ny undersökning från Academic Work. Resultatet visar också att företag som tar klimatfrågan på allvar ökar stort i attraktivitet.  2019-08-20

Petter Skogar och Veronica Magnusson.

”Kommer Generation Y att låta sig fångas?”

Veronica Magnusson deltog i ett lunchsamtal med arbetsgivarorganisationen KFO och pratade om Generation Y och hur arbetsgivarna ska vara relevanta för dem.  2019-07-01

Allt du behöver veta inför ditt sommarjobb

Att få ett sommarjobb är fantastiskt roligt men det finns också saker som du behöver ha koll på. Robin Stjernfelt, rådgivare på Vision Direkt, ger tips på vad du bör tänka på inför, under och efter sommarjobbet.  2019-04-23

Samhällsvetarstipendiet

Att alla samhällsgrupper får komma till tals inom samhällsplaneringen är grunden i ett demokratiskt samhälle. Det konstaterar Emma Bodin och Emma Alenbrand i sin kandidatuppsats ”Låt barnen ta plats: Hur och varför barn bör inkluderas i kommunala planprocesser”, som nyligen tilldelades Visions samhällsvetarstipendium på 20 000 kronor.  2019-04-02

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb