×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision

    Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision

Vägen till friskare arbetsplatser går genom samverkan

2019-10-04

Hög sjukfrånvaro är negativ för alla. Det innebär sämre livskvalitet för medarbetare och förlorade kompetenser och ökade kostnader för arbetsgivare. Nu finns en ny vägledning som ska underlätta arbetet i centrala samverkansgrupper och skyddskommittéer. Vägledningen innehåller bland annat framgångsfaktorer och förslag på en arbetsprocess för att hitta en väg till friskare arbetsplatser.

Välfärd med hög kvalitet och en god arbetsmiljö

För tre år sedan kom SKL och Vision, tillsammans med flera fack inom kommuner och regioner, överens om en gemensam avsiktsförklaring för friskare arbetsplatser och bättre arbetsförhållanden. Detta för sänka sjukfrånvaron.

– Tillsammans delar vi övertygelsen om att verksamheter både kan skapa välfärd med hög kvalitet och erbjuda en god arbetsmiljö. Idén är att vi gemensamt genom dialog och samverkan kan lösa utmaningar, det gäller såväl nationellt som lokalt, säger Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision.

”Alla behöver arbeta utifrån egna förutsättningar”

– Vi vill underlätta arbetet för parterna lokalt och har därför tagit fram en vägledning som vi tror kan inspirera dialog och samverkan i centrala samverkansgrupper och skyddskommittéer. Den är framtagen med insikten att om att alla behöver arbeta utifrån sina egna unika förutsättningar. I vägledningen hittar både stödfunktioner att använda och verktyg som utvecklats inom ramen för avsiktsförklaringen. Ladda ner den, läs och ta med till er samverkansgrupp/skyddskommitté!

Ladda ner: Vägledning (pdf)

– Vi kommer också arrangera ett seminarium om lokala strategier för friskare arbetsplatser på kvalitetsmässan i Göteborg. På seminariet lyfts goda exempel fram som jag tror kan ge idéer till hur ni lokalt kan utveckla strategier för att nå lägre sjukfrånvaro. Samla er centrala samverkansgrupp eller skyddskommitté och titta på seminariet tillsammans, avslutar Eva-Lotta Nilsson.

Läs mer: seminariet den 13 november

Läs mer hos Suntarbetsliv: verktyg och stöd för friskare arbetsplatser

Nyheter

5 tips för arbetsmiljöarbete i oroliga tider

Se till att ha någon form av krisgrupp i ordning, upprätta en handlingsplan och kommunicera tidigt och tydligt, lyder några av tipsen. Suntarbetsliv har tagit fram 5 användbara tips för att hålla igång arbetsmiljöarbetet i coronatider.  2020-03-18

Så fixar du jobbet på distans

Allt fler jobbar idag hemifrån. Vad är bra att tänka på när kontoret byts ut mot köksbordet? Hur fixar du bra digitala möten och hur ska du tänka kring arbetstiden? Här är några tips på hur du blir proffs på att arbeta på distans.  2020-03-18

Corona: Vad gäller om skolan stänger?

Du kan inte vabba om skolan stänger ner på grund av Coronaviruset om barnet inte är sjukt. Arbetsgivaren behöver inte heller betala ut lön om du inte kan jobba. – Det bästa är att komma överens med arbetsgivaren om en lösning som fungerar för er båda, säger Visions Ameli Andersson.  2020-03-13

Överläggningsskyldighet undantas i ny överenskommelse

Arbetsgivaren har ingen överläggningsskyldighet vid avstängning för att hindra smittspridning av Covid-19, enligt en ny överenskommelse mellan SKR, Sobona, Vision och övriga fackliga organisationer.  2020-03-09

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri hela mars, även för dig som inte är medlem, och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb