×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision

    Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision

Vägen till friskare arbetsplatser går genom samverkan

2019-10-04

Hög sjukfrånvaro är negativ för alla. Det innebär sämre livskvalitet för medarbetare och förlorade kompetenser och ökade kostnader för arbetsgivare. Nu finns en ny vägledning som ska underlätta arbetet i centrala samverkansgrupper och skyddskommittéer. Vägledningen innehåller bland annat framgångsfaktorer och förslag på en arbetsprocess för att hitta en väg till friskare arbetsplatser.

Välfärd med hög kvalitet och en god arbetsmiljö

För tre år sedan kom SKL och Vision, tillsammans med flera fack inom kommuner och regioner, överens om en gemensam avsiktsförklaring för friskare arbetsplatser och bättre arbetsförhållanden. Detta för sänka sjukfrånvaron.

– Tillsammans delar vi övertygelsen om att verksamheter både kan skapa välfärd med hög kvalitet och erbjuda en god arbetsmiljö. Idén är att vi gemensamt genom dialog och samverkan kan lösa utmaningar, det gäller såväl nationellt som lokalt, säger Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision.

”Alla behöver arbeta utifrån egna förutsättningar”

– Vi vill underlätta arbetet för parterna lokalt och har därför tagit fram en vägledning som vi tror kan inspirera dialog och samverkan i centrala samverkansgrupper och skyddskommittéer. Den är framtagen med insikten att om att alla behöver arbeta utifrån sina egna unika förutsättningar. I vägledningen hittar både stödfunktioner att använda och verktyg som utvecklats inom ramen för avsiktsförklaringen. Ladda ner den, läs och ta med till er samverkansgrupp/skyddskommitté!

Ladda ner: Vägledning (pdf)

– Vi kommer också arrangera ett seminarium om lokala strategier för friskare arbetsplatser på kvalitetsmässan i Göteborg. På seminariet lyfts goda exempel fram som jag tror kan ge idéer till hur ni lokalt kan utveckla strategier för att nå lägre sjukfrånvaro. Samla er centrala samverkansgrupp eller skyddskommitté och titta på seminariet tillsammans, avslutar Eva-Lotta Nilsson.

Läs mer: seminariet den 13 november

Läs mer hos Suntarbetsliv: verktyg och stöd för friskare arbetsplatser

Nyheter

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  för 9 dagar sedan

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Så får du en lugn jul

Efter en intensiv höst har det äntligen blivit dags för några dagars julledighet. Det innebär tid för den så viktiga återhämtningen. Men julen kan också vara en riktig stressfälla – här är de bästa knepen som kan få dig att varva ner.  2019-12-09

Privat bild

Årsmötet slog rekord

Så gjorde Malmöavdelningen för att öka deltagandet på årsmötet.  2019-03-29

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb