×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Veronica Magnusson och Anders Ygeman.

    Veronica Magnusson och Anders Ygeman.

Visions medlemmars IT-strul lyftes med digitaliseringsministern

2019-11-13

Under ett kort men intensivt möte mellan Anders Ygeman, digitaliseringsminister, och Visions förbundsordförande, Veronica Magnusson, hann det pratas om Visions medlemmars vardag med IT-strul, att det måste bli en nationell samordning kring digitaliseringen och att regeringen, SKL och fack måste samarbeta för att underlätta digitaliseringen.

2017 undersökte Vision hur många minuter IT-strul Visions medlemmar har i snitt per dag. Då var tidsförlusten 26 minuter. I december 2019 släpper Vision nya siffror som visar hur mycket tid medlemmarna lägger på IT-strul och detta var något Veronica Magnusson lyfte med digitaliseringsminister Anders Ygeman, när de träffades under Kvalitetsmässan 2019.

– Jag hade ett bra samtal med Anders Ygeman. Vi pratade bland annat om Visions medlemmars frustration över den dagliga IT-strulen och jag lyfte att vi vill se en nationell samordning när det gäller digitalisering. Bland annat för att alla kommuner och regioner inte ska behöva uppfinna hjulet varje gång och att det finns en rädsla att göra fel och en osäkerhet på vad man egentligen får göra, berättar Veronica Magnusson och fortsätter:

Vad fick du för svar från digitaliseringsministern?

– Givetvis ser ju han i sin roll som minister samma problem som vi ser. Han är beredd att ha en dialog med både fack och SKL kring vem som ska göra vad. Han lyfte även fram att medarbetarna måste involveras i detta arbete och för då blir det allra bäst, säger Veronica Magnusson och fortsätter:

– Vi vet att det behöver hända mycket de kommande åren och jag känner att det kommer att tillåtas att det gör det. Och i och med det så är det jätteviktigt att Visions medlemmar blir lyssnade på i detta arbete.

Vilken roll har Vision i det här arbetet?

– Vi jobbar hela tiden för att Visions medlemmar ska ha förutsättningar att göra sitt jobb. Det är även ingången i detta. Vi vill att Visions medlemmar ska ha den bästa tekniken, de bästa verktygen och få möjligheten att bidra till att utveckla verksamheten. Det handlar inte om digitalisering i sig utan det handlar om att göra sitt jobb på ett bra sätt och faktiskt få de bästa förutsättningarna att göra det, avslutar Veronica Magnusson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

”En kris som corona prövar alla chefers mod”

För Magdalena Jonsson, avdelningschef på socialtjänsten i Piteå kommun, har de senaste månaderna varit intensiva och extraordinära. Coronapandemin har tagit upp all tid i kalendern. ”Min strategi från start har varit att planera för det värsta men hoppas på det bästa”, säger Magdalena.  för 7 dagar sedan

Stärk äldreomsorgen nu!

Tillsammans kräver nu Visions Veronica Magnusson och Kommunals Tobias Baudin att politiker på alla nivåer ska inse allvaret och ta krafttag för en tryggare och mer uthållig äldreomsorg.  för 9 dagar sedan

Pausa – för att hitta arbetsglädjen som nyexad

I examenstider är det dags för många nyexaminerade att ta steget ut på arbetsmarknaden. Att unna sig en paus, ställa rimliga krav på sig själv och att ta tillvara digitala möjligheter är några av framgångsfaktorerna för att lyckas i arbetslivet, tipsar kommunikationsexperten Anna Almberg.  för 13 dagar sedan

Bra att tänka på inför sommarjobbet

Har du fått ett sommarjobb? Grattis! Med hjälp av vår rådgivare Robin Stjernfelt på Vision Direkt rätar vi ut några frågetecken kring vad som kan vara bra att tänka på inför, under och efter sommarjobbet.  2020-06-23

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb