Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Veronica Magnusson och Anders Ygeman.

    Veronica Magnusson och Anders Ygeman.

Visions medlemmars IT-strul lyftes med digitaliseringsministern

2019-11-13

Under ett kort men intensivt möte mellan Anders Ygeman, digitaliseringsminister, och Visions förbundsordförande, Veronica Magnusson, hann det pratas om Visions medlemmars vardag med IT-strul, att det måste bli en nationell samordning kring digitaliseringen och att regeringen, SKL och fack måste samarbeta för att underlätta digitaliseringen.

2017 undersökte Vision hur många minuter IT-strul Visions medlemmar har i snitt per dag. Då var tidsförlusten 26 minuter. I december 2019 släpper Vision nya siffror som visar hur mycket tid medlemmarna lägger på IT-strul och detta var något Veronica Magnusson lyfte med digitaliseringsminister Anders Ygeman, när de träffades under Kvalitetsmässan 2019.

– Jag hade ett bra samtal med Anders Ygeman. Vi pratade bland annat om Visions medlemmars frustration över den dagliga IT-strulen och jag lyfte att vi vill se en nationell samordning när det gäller digitalisering. Bland annat för att alla kommuner och regioner inte ska behöva uppfinna hjulet varje gång och att det finns en rädsla att göra fel och en osäkerhet på vad man egentligen får göra, berättar Veronica Magnusson och fortsätter:

Vad fick du för svar från digitaliseringsministern?

– Givetvis ser ju han i sin roll som minister samma problem som vi ser. Han är beredd att ha en dialog med både fack och SKL kring vem som ska göra vad. Han lyfte även fram att medarbetarna måste involveras i detta arbete och för då blir det allra bäst, säger Veronica Magnusson och fortsätter:

– Vi vet att det behöver hända mycket de kommande åren och jag känner att det kommer att tillåtas att det gör det. Och i och med det så är det jätteviktigt att Visions medlemmar blir lyssnade på i detta arbete.

Vilken roll har Vision i det här arbetet?

– Vi jobbar hela tiden för att Visions medlemmar ska ha förutsättningar att göra sitt jobb. Det är även ingången i detta. Vi vill att Visions medlemmar ska ha den bästa tekniken, de bästa verktygen och få möjligheten att bidra till att utveckla verksamheten. Det handlar inte om digitalisering i sig utan det handlar om att göra sitt jobb på ett bra sätt och faktiskt få de bästa förutsättningarna att göra det, avslutar Veronica Magnusson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar