×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Så skapar du ett starkt team

2019-11-21

En trygg grund med starka gemensamma mål. Det är två av huvudingredienserna i ett starkt team enligt Åsa Bergman, VD och koncernchef på Sweco.

När Åsa Bergman inledde Stora ledarskapsdagen på Berns i Stockholm låg fokus på en central uppgift för alla chefer – att skapa starka team.

– Med starka team når vi längre och hittar bättre lösningar. Men det krävs mycket jobb och tar tid.

Enligt Åsa finns fem grundläggande principer att jobba efter för att få till ett starkt och effektivt team:

 • Sätt tydliga mål

  Alla måste förstå och anamma en gemensam målbild. Målen behöver diskuteras i teamet så att alla har samma bild av vad de betyder för gruppen och för individen. Tydlighet och en gemensam bild skapar förutsättningar för att alla ska förstå hur man kan bidra – och det skapar engagemang. 

 • En trygg grund

  När man som chef är tydlig med förväntningar skapas trygghet. När vi är trygga vågar vi testa nytt och fatta egna beslut. Trygga team anstränger sig och delar med sig av både framgång och misstag. Motsatsen är en grupp där man är rädd för att göra fel, där medarbetare är försiktiga och inte vågar säga vad de tycker.

  – Har man makt måste man vara snäll – är man chef måste man vara snäll. Mitt ledarskap handlar mycket om att vara empatisk.
 • Olikheter

  Heterogena team är mer effektiva och når bättre resultat. Därför är det viktigt att satsa på en variation av kön, ålder, bakgrund och utbildning. När olika perspektiv finns representerade i teamet uppnås bäst resultat.

 • Lyssna och ge feedback

  När man tar sig tid att lyssna skapas förtroende och teamet delar med sig till dig som chef. Lyssna och ge feedback – medarbetare vill ha coachning för att veta om de är på rätt spår. Förändringsledning handlar om att ta sig framåt tillsammans, ta kliven gemensamt och ha en dialog längs vägen. Gå inte före utan vänta in dina medarbetare.

 • Uppföljning

  Hur funkar delarna ovan? Har ni en tydlig målbild och trygghet? Lyssnar ni på varandra och ger feedback? Utvärdera hela tiden och försök jobba med alla delar kontinuerligt. Följ upp hur ni rör er mot målen, utvärdera det som gått bra och vad ni lärt er av det som inte lyckats lika bra.

– Det kan även vara bra att sätta upp gemensamma regler om hur vi ska förhålla oss till varandra. Spelregler för gruppen. Till exempel vilken samtalston vi använder eller hur vi ger feedback, tipsar Åsa Bergman vidare.

Storleken har betydelse

Ett team ska inte vara större än att man som chef hinner se till varje individ. Åsa rekommenderar att man börjar med en mindre grupp, på runt sju personer, som sedan kan växa.

– Men det går att skapa trygga team även i större grupper just genom att ha tydliga mål och förväntningar, menar Åsa Bergman.

Stora ledarskapsdagen anordnas av Vision Chef tillsammans med Unionen och Finansförbundet i Stockholm varje år. 

Nyheter

”En kris som corona prövar alla chefers mod”

För Magdalena Jonsson, avdelningschef på socialtjänsten i Piteå kommun, har de senaste månaderna varit intensiva och extraordinära. Coronapandemin har tagit upp all tid i kalendern. ”Min strategi från start har varit att planera för det värsta men hoppas på det bästa”, säger Magdalena.  för 7 dagar sedan

Stärk äldreomsorgen nu!

Tillsammans kräver nu Visions Veronica Magnusson och Kommunals Tobias Baudin att politiker på alla nivåer ska inse allvaret och ta krafttag för en tryggare och mer uthållig äldreomsorg.  för 9 dagar sedan

Pausa – för att hitta arbetsglädjen som nyexad

I examenstider är det dags för många nyexaminerade att ta steget ut på arbetsmarknaden. Att unna sig en paus, ställa rimliga krav på sig själv och att ta tillvara digitala möjligheter är några av framgångsfaktorerna för att lyckas i arbetslivet, tipsar kommunikationsexperten Anna Almberg.  för 13 dagar sedan

Bra att tänka på inför sommarjobbet

Har du fått ett sommarjobb? Grattis! Med hjälp av vår rådgivare Robin Stjernfelt på Vision Direkt rätar vi ut några frågetecken kring vad som kan vara bra att tänka på inför, under och efter sommarjobbet.  2020-06-23

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb