Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Vinnarna av SveaPriset tillsammans med prisutdelare Lena Hallengren. Foto: Kvalitetsmässan

    Vinnarna av SveaPriset tillsammans med prisutdelare Lena Hallengren. Foto: Kvalitetsmässan

  • Lidingö stad tar emot utmärkelsen Sveriges DigitaliseringsKommun av prisutdelare Anders Ygeman. Foto: Kvalitetsmässan

    Lidingö stad tar emot utmärkelsen Sveriges DigitaliseringsKommun av prisutdelare Anders Ygeman. Foto: Kvalitetsmässan

Lidingö Stad och Region Gävleborg prisades under Kvalitetsmässan

2019-11-14

Region Gävleborg tilldelades SveaPriset och Lidingö Stad utsågs till Sveriges DigitaliseringsKommun 2019 under Kvalitetsmässan.

Både Lidingö Stad och Region Gävleborg fick fina priser under Kvalitetsmässan 2019. Lidingö Stad tilldelades Sveriges DigitaliseringsKommun 2019 för att i ord och handling visat att det går att balansera effektivitet och innovation. De höjer servicen och kvaliteten samtidigt som de sparar på energin, klimatet och skattemedlen.

När det gäller Region Gävleborg tilldelades de SveaPriset. Det är en utmärkelse som belönar innovationer inom vård och omsorg. Regionen får priset för appen Hipr, som hjälper ungdomar med ADHF-diagnos att sköta sin medicinering.

Juryns motivering Sveriges DigitaliseringsKommun 2019:

Årets vinnare visar såväl mod som vilja i att använda digitaliseringens möjligheter för att möta invånarnas behov och verksamhetens utmaningar. Lidingö stad har förstått varför förnyelse är viktigt och lyckats integrera sina ambitioner för utveckling i en digital tid fullt ut i verksamheten, kulturen, ledningen och styrningen. Årets vinnare når resultat på riktigt. De höjer servicen och kvaliteten samtidigt som de sparar på energin, klimatet och skattemedlen.

Genom en utpräglad samverkanskultur och en inställning bidrar man också till hela Sveriges innovationskraft. Lidingö stad visar i ord och handling att det går att balansera effektivitet och innovation och visar vägen mot en enklare, öppnare och effektivare offentlig förvaltning.

Juryn för Sveriges DigitaliseringsKommun 2019 består av:

Jenny Birkestad, chef för avdelningen för digitalisering Sveriges Kommuner och Landsting (juryns ordförande), Malin Bohlin, enhetschef, enheten för digital förvaltning Infrastrukturdepartementet, Anna Eriksson, generaldirektör DIGG – Myndigheten för digital förvaltning, Mia Forsäng, business accelerator Telia, Maria Johansson, enhetschef Vinnova, Cecilia Lejon, rådgivare offentlig sektor PwC Sverige, Johan Magnusson, docent Göteborgs universitet, Haron Zafar, affärsansvarig Kvalitetsmässan, och Åsa Zetterberg, förbundsdirektör IT&Telekomföretagen.

Utmärkelsen Sveriges DigitaliseringsKommun delas ut vartannat år i samband med Kvalitetsmässan i Göteborg. Priset är en skulptur och 50 000 kr.

Juryns motivering SveaPriset:

SveaPriset 2019 tilldelas Region Gävleborg för appen Hipr som hjälper ungdomar med ADHD-diagnos att sköta sin medicinering.

Användandet av Hipr har medfört ökad patientsäkerhet genom en följsammare behandling och färre biverkningar. Det i sin tur har lett till ökad närvaro i skolan. Dessutom blir det färre besök hos sjuksköterska vid insättning av medicin vilket avlastar vården.

Juryn ser med fördel att den modellen kan spridas till andra verksamheter.

Juryns ordförande är statssekreterare Maja Fjaestad, Socialdepartementet. Övriga i juryn är Henrik Edman, direktör Kvalitetsmässan, Karin Eriksson, enhetschef Vinnova, Jonas Hampus, styrelseledamot Föreningen Sveriges Socialchefer, Erik Höglund, avdelningschef Socialstyrelsen, Anna Lefevre Skjöldebrand, vd Swedish Medtech, Fredrik Lennartsson, avdelningsdirektör Sveriges Kommuner och Landsting, Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision, Sineva Ribeiro, ordförande Vårdförbundet, Heidi Stensmyren, ordförande Sveriges Läkarförbund, samt departementssekreterare Martina Bergström, Socialdepartementet, som också är juryns sekreterare.

SveaPriset delas ut vartannat år i samband med Kvalitetsmässan i Göteborg. Priset är 100 000 kr och glasskulpturen Svea, designad av glaskonstnären Kjell Engman.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar