×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rätt ledarskap ger plats för kvinnlig innovation

2019-11-13

Trots att välfärden är kvinnodominerad drivs digitaliseringsarbete i hög utsträckning av unga män med stora budgetar. Kvinnliga chefer och medarbetare har ofta bristande inflytande när stora tekniska projekt ska genomföras. Det är slöseri med välfärdens mest värdefulla kompetens – de anställda.

Visions andra seminarium under Kvalitetsmässan i Göteborg lyfte frågan om varför fler kvinnor inte släpps fram inom digital innovation.

– Mansdominansen vi ser inom digitalisering måste brytas. Arbetsgivare behöver ha ett inkluderande perspektiv när man planerar och genomför utvecklingsprojekt på arbetsplatser, konstaterar Veronica Magnusson, förbundsordförande på Vision.

– Det är medarbetarna inom välfärdens verksamheter – som domineras av kvinnor – som har bäst kunskap om behov och utvecklingsmöjligheter. Att inte involvera och bjuda in dem i utvecklingsprocesser är slöseri med kompetens, fortsätter Veronica Magnusson.

Det är också viktigt att nyansera bilden av innovation. Det menade Katrien Vanhaverbeke från Sveriges Kommuner och Landsting:

– Tittar man på digital innovation så är män helt klart dominerande, men tittar man på alla andra smarta lösningar som varje dag utvecklas inom offentlig sektor så är kvinnor i majoritet. De kvinnliga innovationerna som sker hela tiden behöver synliggöras bättre för att ge det självförtroende. Vi i SKL försöker aktivt att hitta de här goda idéerna och sprida dem till andra verksamheter.

Ett gott exempel på en arbetsplats där innovation flödar och uppmuntras är Nacka kommun. Nyckeln till framgång där tycks vara ett medvetet ledarskap, menar Anna Gärdin som är digitaliseringsdirektör:

– Jag har aldrig stött på motstånd mot nya idéer och man delar på ansvaret för digitaliseringen i hela verksamheten. Ledningen har också ett stort förtroende både för medborgaren och för personalen. Man litar på att medarbetare själva kan hitta de bästa lösningarna för nackaborna.

Att genus inte är ett problem i Nacka tror Anna är just tack vare den här ledningsfilosofin som går ut på att skapa en arena där medarbetare kan komma med nya idéer. Det skapar en förväntan på medarbetarna att själva leda utvecklingsarbetet framåt.

– Som chef ser jag att min uppgift är att gå framför mina medarbetare med en lie och röja vägen från hinder – inte tala om för dem vad de ska göra. Som chef idag måste man vara modig och våga testa nytt, trots att sju av tio innovationer kanske inte flyger.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så får du en lugn jul

Efter en intensiv höst har det äntligen blivit dags för några dagars julledighet. Det innebär tid för den så viktiga återhämtningen. Men julen kan också vara en riktig stressfälla – här är de bästa knepen som kan få dig att varva ner.  för 6 dagar sedan

Ny överenskommelse ökar stödet när arbetslivet förändras

Vision har tillsammans med arbetsgivarorganisationerna SKR och Sobona undertecknat en principöverenskommelse om kompetensutveckling och omställning. Konkret betyder det bättre stöd till medlemmar som har jobb som kommer att försvinna eller förändras mycket framöver.  för 11 dagar sedan

Ledare i vision

Vill utveckla dig själv och är en stolt facklig ambassadör som aktivt vill bidra till ett hållbart arbetsliv? Är du en framtida ledare i Vision? Då är det hög tid att söka utbildningen Ledare i Vision!  för 13 dagar sedan

IT-strul kostar välfärden miljarder

Visions medlemmar i kommuner och regioner förlorar runt 34 minuter om dagen på krånglande och dåligt anpassade IT- system. Totalt kan det här kosta välfärden upp till 30 miljarder kronor. Det visar en ny rapport från Vision.  för 6 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb