×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rätt ledarskap ger plats för kvinnlig innovation

2019-11-13

Trots att välfärden är kvinnodominerad drivs digitaliseringsarbete i hög utsträckning av unga män med stora budgetar. Kvinnliga chefer och medarbetare har ofta bristande inflytande när stora tekniska projekt ska genomföras. Det är slöseri med välfärdens mest värdefulla kompetens – de anställda.

Visions andra seminarium under Kvalitetsmässan i Göteborg lyfte frågan om varför fler kvinnor inte släpps fram inom digital innovation.

– Mansdominansen vi ser inom digitalisering måste brytas. Arbetsgivare behöver ha ett inkluderande perspektiv när man planerar och genomför utvecklingsprojekt på arbetsplatser, konstaterar Veronica Magnusson, förbundsordförande på Vision.

– Det är medarbetarna inom välfärdens verksamheter – som domineras av kvinnor – som har bäst kunskap om behov och utvecklingsmöjligheter. Att inte involvera och bjuda in dem i utvecklingsprocesser är slöseri med kompetens, fortsätter Veronica Magnusson.

Det är också viktigt att nyansera bilden av innovation. Det menade Katrien Vanhaverbeke från Sveriges Kommuner och Landsting:

– Tittar man på digital innovation så är män helt klart dominerande, men tittar man på alla andra smarta lösningar som varje dag utvecklas inom offentlig sektor så är kvinnor i majoritet. De kvinnliga innovationerna som sker hela tiden behöver synliggöras bättre för att ge det självförtroende. Vi i SKL försöker aktivt att hitta de här goda idéerna och sprida dem till andra verksamheter.

Ett gott exempel på en arbetsplats där innovation flödar och uppmuntras är Nacka kommun. Nyckeln till framgång där tycks vara ett medvetet ledarskap, menar Anna Gärdin som är digitaliseringsdirektör:

– Jag har aldrig stött på motstånd mot nya idéer och man delar på ansvaret för digitaliseringen i hela verksamheten. Ledningen har också ett stort förtroende både för medborgaren och för personalen. Man litar på att medarbetare själva kan hitta de bästa lösningarna för nackaborna.

Att genus inte är ett problem i Nacka tror Anna är just tack vare den här ledningsfilosofin som går ut på att skapa en arena där medarbetare kan komma med nya idéer. Det skapar en förväntan på medarbetarna att själva leda utvecklingsarbetet framåt.

– Som chef ser jag att min uppgift är att gå framför mina medarbetare med en lie och röja vägen från hinder – inte tala om för dem vad de ska göra. Som chef idag måste man vara modig och våga testa nytt, trots att sju av tio innovationer kanske inte flyger.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  för 11 dagar sedan

Medarbetare i Svenska kyrkan ska ha inflytande över lön och arbetstid

Reallöneökningar, en tydligare löneprocess och större inflytande över arbetstiden. Det är viktiga krav som Vision kommer att driva i avtalsrörelsen inom Svenska kyrkan.  för 13 dagar sedan

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  för 14 dagar sedan

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  för 14 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb