Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • My Sternberg.

    My Sternberg.

Dags att planera in julledigheten

2019-11-07

Julen känns kanske långt borta. Men det kan redan nu vara smart att börja planera in jul- och nyårsledigheten.

Att börja planera för ledigheter tidigt på hösten gör att både chefens och medarbetarnas handlingsutrymme ökar. Vision.se pratade med My Sternberg, rådgivare på Vision Direkt, och hon berättar att beskeden om ledighet kan komma tidigare om man är ute i god tid.

Läs mer: Semester och ledighet

– När julen närmar sig får vi många frågor om vad som egentligen gäller när en vill vara ledig. En vanlig fråga är varför en inte får något besked från sin chef om en får vara ledig eller inte, säger My Sternberg och fortsätter:

– Inför sommarsemestern ska en normalt få svar på sitt önskemål senast två månader innan ledigheten börjar. För jul- och nyårssemestern finns inte samma bestämmelse utan här får en ha en dialog med sin chef. Men en ska kunna få ett svar inom rimlig tid. Det kan också finnas andra ledighetsbestämmelser på arbetsplatsen som kan se olika ut hos olika arbetsgivare.

– Är en ute i god tid får arbetsgivaren större möjlighet att planera verksamheten och förutsättningarna förbättras för att få sin önskade ledighet, säger My Sternberg.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar