Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

REPLIK: Ge chefer och välfärdens medarbetare rätt förutsättningar

2019-03-26

Utbildningsministern, socialförsäkringsministern och socialministern lovar välfärdens medarbetare att stressen och pressen ska brytas – och uppmanar fackliga organisationer att ta sitt ansvar. Så här ser Vision på löftet.

Anna Ekström, Annika Strandhäll och Lena Hallengren skriver i sin debattartikel att ingen ska behöva bli sjuk av sitt jobb. Vi håller med. Vision jobbar ständigt för att framtidens arbetsliv ska vara ett mänskligare arbetsliv. Det kräver att chefer och medarbetare ges rätt förutsättningar.

 Här är Visions replik på respektive löfte.

1. Friska arbetsplatser.

– Chefer i hälso- och sjukvården har en särskild utmaning när det gäller att leda professionsstarka yrkesgrupper. Verksamhetsnära chefer behöver ha ansvar för ett rimligt antal medarbetare så att de kan vara närvarande ledare i vården. Chef måste också ses som en profession i sig, vilket inte alltid är fallet i vården. Tidsbegränsade förordnanden är en av anledningarna till att det idag är svårt att rekrytera chefer i vården.

2. Fler välfärdsmiljarder.

– Välfärden behöver mer resurser som används smart. Gör experterna – medarbetarna – delaktiga i förändrings- och utvecklingsarbetet.

3. Fler kollegor i vården.

– Antalet läkare i vården har ökat men antalet medicinska sekreterare har inte ökat i samma omfattning. Det riskerar att leda till en mindre effektiv vårdnära administration. Professionsmiljarden måste också användas till att rekrytera utbildade administrativa proffs i vården. Ett effektivt ekonomi, HR- och administrativt stöd i vården leder också till att vårdnära professioner får mer tid med patienter.

4. Fler anställda i skolan.

– Ge skolkuratorer möjligheter att arbeta förebyggande. Gör elevhälsan mer tillgänglig genom att införa nationella riktmärken för hur många elever en skolkurator kan vara ansvarig för. Förtydliga skollagen med vad lydelsen ”tillgång till en kurator” innebär och förpliktigar till.

5. Stärk omsorgen och socialtjänsten.

– Sätt punkt för tillfälliga kortsiktiga bemanningssatsningar. Permanenta satsningarna på ökad bemanning i socialtjänsten och för insatser för barn och unga med psykisk ohälsa i den sociala barn- och ungdomsvården.

6. Minskad administration.

– Medicinska sekreterare och administratörer inom socialtjänsten är de administrativa proffsen inom svensk hälso- och sjukvård och socialtjänst. Utbildade proffs ska sköta administration och IT i vården och socialtjänsten vilket också förstärker kärnuppdraget för andra yrkesgrupper i verksamheter.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar