×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

REPLIK: Ge chefer och välfärdens medarbetare rätt förutsättningar

2019-03-26

Utbildningsministern, socialförsäkringsministern och socialministern lovar välfärdens medarbetare att stressen och pressen ska brytas – och uppmanar fackliga organisationer att ta sitt ansvar. Så här ser Vision på löftet.

Anna Ekström, Annika Strandhäll och Lena Hallengren skriver i sin debattartikel att ingen ska behöva bli sjuk av sitt jobb. Vi håller med. Vision jobbar ständigt för att framtidens arbetsliv ska vara ett mänskligare arbetsliv. Det kräver att chefer och medarbetare ges rätt förutsättningar.

 Här är Visions replik på respektive löfte.

1. Friska arbetsplatser.

– Chefer i hälso- och sjukvården har en särskild utmaning när det gäller att leda professionsstarka yrkesgrupper. Verksamhetsnära chefer behöver ha ansvar för ett rimligt antal medarbetare så att de kan vara närvarande ledare i vården. Chef måste också ses som en profession i sig, vilket inte alltid är fallet i vården. Tidsbegränsade förordnanden är en av anledningarna till att det idag är svårt att rekrytera chefer i vården.

2. Fler välfärdsmiljarder.

– Välfärden behöver mer resurser som används smart. Gör experterna – medarbetarna – delaktiga i förändrings- och utvecklingsarbetet.

3. Fler kollegor i vården.

– Antalet läkare i vården har ökat men antalet medicinska sekreterare har inte ökat i samma omfattning. Det riskerar att leda till en mindre effektiv vårdnära administration. Professionsmiljarden måste också användas till att rekrytera utbildade administrativa proffs i vården. Ett effektivt ekonomi, HR- och administrativt stöd i vården leder också till att vårdnära professioner får mer tid med patienter.

4. Fler anställda i skolan.

– Ge skolkuratorer möjligheter att arbeta förebyggande. Gör elevhälsan mer tillgänglig genom att införa nationella riktmärken för hur många elever en skolkurator kan vara ansvarig för. Förtydliga skollagen med vad lydelsen ”tillgång till en kurator” innebär och förpliktigar till.

5. Stärk omsorgen och socialtjänsten.

– Sätt punkt för tillfälliga kortsiktiga bemanningssatsningar. Permanenta satsningarna på ökad bemanning i socialtjänsten och för insatser för barn och unga med psykisk ohälsa i den sociala barn- och ungdomsvården.

6. Minskad administration.

– Medicinska sekreterare och administratörer inom socialtjänsten är de administrativa proffsen inom svensk hälso- och sjukvård och socialtjänst. Utbildade proffs ska sköta administration och IT i vården och socialtjänsten vilket också förstärker kärnuppdraget för andra yrkesgrupper i verksamheter.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vinnarna av SveaPriset tillsammans med prisutdelare Lena Hallengren. Foto: Kvalitetsmässan

Vinnarna av SveaPriset tillsammans med prisutdelare Lena Hallengren. Foto: Kvalitetsmässan

Lidingö Stad och Region Gävleborg prisades under Kvalitetsmässan

Region Gävleborg tilldelades SveaPriset och Lidingö Stad utsågs till Sveriges DigitaliseringsKommun 2019 under Kvalitetsmässan.  för 4 dagar sedan

Veronica Magnusson och Anders Ygeman.

Visions medlemmars IT-strul lyftes med digitaliseringsministern

Under ett kort men intensivt möte mellan Anders Ygeman, digitaliseringsminister, och Visions förbundsordförande, Veronica Magnusson, hann det pratas om Visions medlemmars vardag med IT-strul, att det måste bli en nationell samordning kring digitaliseringen och att regeringen, SKL och fack måste samarbeta för att underlätta digitaliseringen.  för 4 dagar sedan

Sollentuna kommun tar emot utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun av prisutdelare Veronica Magnusson. 

Foto: Kvalitetsmässan

Årets KvalitetsKommun 2019 är Sollentuna

På tisdagskvällen fick Sollentuna kommun utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2019. Juryn lyfte bland annat att ett väl fungerande samspel mellan politiker och tjänstepersoner samt ett tydligt styrsystem är några av de faktorer som gjorde att Sollentuna kommun tilldelades priset.  för 4 dagar sedan

Gör plats för mer kvinnlig innovation

Trots att välfärden är kvinnodominerad drivs digitaliseringsarbete i hög utsträckning av unga män med stora budgetar. Kvinnliga chefer och medarbetare har ofta bristande inflytande när stora tekniska projekt ska genomföras. Det är slöseri med välfärdens mest värdefulla kompetens – de anställda.  för 5 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb