×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision stödjer ungas kamp för en hållbar framtid

2019-03-15

I dag manifesterar unga över hela världen för sin rätt till en framtid och ett hållbart samhälle där det går att leva och jobba. Fackföreningsrörelsen är en stor och viktig samhällsaktör och vi ska bidra i arbetet för klimatet. Vision finns ute på arbetsplatserna och vi är organiserade. Vi är aktiva, tar ansvar och har ett inflytande över beslut som fattas.

 Som Fair Union arbetar Vision kontinuerligt med att minska våra utsläpp och hitta nya och mer hållbara sätt att arbeta på. Vi vill uppmuntra och inspirera förtroendevalda och medlemmar att påverka lokalt för hållbarhet. Många av våra medlemmar brinner för hållbarhetsfrågor och är aktiva på sina arbetsplatser.  

Men vi vill och vi behöver göra ännu mer framöver. Framtidens arbetsliv förutsätter hållbarhet – såväl socialt, ekonomiskt och miljömässigt.Det handlar om att uppnå schysta arbetsvillkor, att få en ökad jämlik- och jämställdhet och en minskad klimatpåverkan. I det arbetet kommer Vision fortsätta att vara drivande för påverka arbetsgivare och politiker. Ett hållbart arbetsliv skapar vi tillsammans.

Några exempel på miljöarbete som Vision gör i dag:

 

  • Vision är miljödiplomerade sedan 2009 (Sveriges första miljödiplomerade fackförbund)
  • Vision arbetar brett för att minska våra utsläpp
  • Vi mäter och klimatkompenserar de utsläpp vi ännu inte lyckats undvika (Vi mäter idag energiförbrukning, fjärrvärme, resor (med tåg, flyg samt bil och våra mobila center), påverkan av mat, utskrifter, avfall samt tryck av våra tidningar Tidningen Vision och Chefen i Fokus.)
  • Vision uppmuntrar anställda, förtroendevalda och medlemmar att minska på köttet för miljöns skull – tex är minst en måltid vegetarisk vid våra tvådagarskonferenser och –utbildningar. Vi serverar heller aldrig rödlistad fisk eller vatten på flaska.
  • Visions förbundsmöte 2018 blev miljödiplomerat med 97 % uppfyllnad av miljömålen
  • Vi tar i första hand kollektiva färdmedel. De anställda som kör bil i tjänsten utbildas i eco-driving
  • Vi utbildar alla anställda i miljökunskap
  • Vi ställer krav på att våra leverantörer ska ha ett aktivt miljöarbete, och påverkar därmed utanför oss själva.

Läs mer på vision.se/Fairunion

Nyheter

Här är de värsta länderna att arbeta i

Idag släppte världsfacket ITUC sin årliga rapport Global Rights Index. Rapporten visar att mänskliga rättigheter på jobbet inte är en självklarhet för alla, och att det i många länder innebär livsfara att vara fackligt engagerad.  2020-06-11

Visions solidaritetsfond stöttar anställda i Honduras

Solidaritetsfonden är en del av Fair Union och har som mål att stärka fackförbund och fackligt aktiva världen över. Fonden finansieras av Visions medlemmar. Med anledning av coronapandemin har världsfacket för offentliganställda tagit fram ett projekt i Honduras för att arbetstagare inom offentlig sektor ska få den skyddsutrustning de behöver.  2020-05-11

Medarbetare i välfärden ska ha ett hållbart arbetsliv

Vision har lämnat över krav till arbetsgivaren på förändringar i rådande kollektivavtal för medarbetare inom kommun, region och Sobonabolag. Kraven, eller "yrkanden" lägger grunden för vårens avtalsförhandlingar. I fokus står ett hållbart arbetsliv och en grön omställning.  2019-12-16

Vision ställer sig bakom FFF:s krav

Klimatet är en facklig fråga, idag och alla andra dagar. Vision är en Fair union och har haft fokus på hållbarhet sedan länge. Vi vet att vi måste jobba tillsammans, både arbetsgivare, fackförbund, politiker och medborgare, för att möjliggöra en grön omställning - en #JustTransition. Därför ställer vi oss självklart bakom FFF:s fyra krav och uppmanar andra att göra detsamma!  2019-09-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb