×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kampanj om psykisk ohälsa har engagerat socialministern

2019-03-18

Tusentals svenskar som lever med psykisk ohälsa hamnar idag mellan stolarna. Med kampanjen #mellanstolarna har Vision tillsammans med Ångestpodden, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll arbetat för en förändring. Berättelser från de som hamnat mellan stolarna, och Visions förslag på åtgärder som kan förbättra vården, har nu även engagerat socialminister Lena Hallengren.

Viljan att komma tillrätta med den psykiska ohälsan har varit god och satsningarna många. Men resultaten har inte motsvarat varken förhoppningarna eller satsningarna. Många har hamnat mellan stolarna i det system där varje medarbetare gör så gott hen kan utifrån sitt uppdrag, men där helhetsansvaret ofta brister. Ingen i Sverige ska behöva hamna mellan stolarna.

Läs Visions förslag på åtgärder 

Syftet med Visions kampanj tillsammans med Ångestpodden, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll var att samla in berättelser från människor som i någon form lever med psykisk ohälsa. Berättelser och förslag på åtgärder lämnades sedan över i ett öppet brev till regering och ansvariga politiker, som skulle kunna ta vidare våra gemensamma förslag.

Budskapet har nått fram

Efter att vi skickat iväg det öppna brevet har vi fortsatt sprida kampanjen i sociala medier. Vi har fått in väldigt många berättelser från flera personer som på något sätt lever eller arbetar med psykisk ohälsa. Många har också valt att dela vårt budskap. Ångestpodden har även spelat in ett specialavsnitt tillsammans med Jennifer som lever med psykisk ohälsa, där hon fått berätta om sin upplevelse av att falla mellan stolarna, och förbundsordförande Veronica Magnusson. Tillslut nådde vi även socialministern.

Möte med socialministern

Kampanjen ledde till en fysisk träff med socialministern där Veronica Magnusson deltog tillsammans med Ångestpodden. Vi fick träffas och berätta mer om hur vi tillsammans ser på situationen och vad som behöver göras. Vi lämnade även fysiskt över alla de berättelser som samlats in, och Vision förslag på åtgärder.

Socialminister Lena Hallengren har nu själv skrivit ett inlägg på Instagram om vårt möte:

Visa det här inlägget på Instagram

Ibland finns det inget så befriande som att få känna igen sig i någon annan, känna igen sina upplevelser och känslor. Det är nog en av styrkorna med @angestpodden som jag träffade i veckan tillsammans med @visionfack . De lämnade över uppropet #mellanstolarna till mig, med en mängd berättelser om psykisk ohälsa som deras lyssnare skickat in. Vi hann också sitta ned och diskutera både problem och lösningar tillsammans. Tar med mig mängder med saker från mötet men inte minst budskapet att när en person har flera vårdkontakter samtidigt är risken stor att stödet inte funkar. . Psykisk ohälsa är vår tids stora folkhälsoutmaning. Vi behöver jobba på bred front för att vända trenden, en otroligt viktig uppgift för mig som socialminister! Tack Vision och Ångestpodden för att ni engagerar er mot den psykiska ohälsan! 🌹

Ett inlägg delat av Lena Hallengren (@lena_hallengren)

Nu hoppas vi regeringen verkligen tar till sig alla berättelser, och våra förslag på åtgärder, för att genomföra en förändring i arbetet med psykisk ohälsa.

Ingen i Sverige ska behöva hamna #mellanstolarna.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Här är de hetaste kompetenserna inom HR

Vad letar arbetsgivarna efter när de ska rekrytera till sina HR-avdelningar? Här är topplistan med de hetaste kompetenserna för HR och rekryterare.  2019-02-01

Låt inte barn och unga hamna #mellanstolarna

I ett öppet brev som idag skickas till socialminister Lena Hallengren belyser fler organisationer de tusentals barn och unga med psykisk ohälsa som hamnar mellan stolarna. De slussas mellan olika myndigheter och kontaktpersoner och går igenom långa utredningar.  2019-01-24

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Framgångar i nytt avtal med Arbetsgivaralliansen

Vision har tecknat nytt avtal för Skola/utbildning och Folkhögskola med Arbetsgivaralliansen. Nytt i avtalet är bland annat att föräldrar har rätt till föräldrapenningtillägg från och med första anställningsdagen.  2018-09-21

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb