×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Privat bild

    Privat bild

Årsmötet slog rekord

2019-03-29

Så gjorde Malmöavdelningen för att öka deltagandet på årsmötet.

Malmöavdelningen har under några år märkt att antalet medlemmar som kommer på årsmöten minskar. De började fundera på varför det ser ut som det gör och vad de kan göra för att förändra det.

– Ja, vi såg att det minskade både till avdelningens och sektionernas årsmöte. Vi började fundera på vad det kan bero på. Om vi har för mycket att göra med privatliv och familj, så att det inte finns utrymme för att lägga två kvällar på det fackliga engagemanget. Hur gör vi då för att se till att vi får tid till detta? Berättar Birgitta Nimgård, styrelseledamot i Malmöavdelningen.

Ja, vad gjorde ni?

– Jo, vi slog ihop våra årsmöten så att vi tog allt på en kväll! Vi kollade med ordföringarna i våra sektioner om det skulle fungera bra och de sa ja. Då bokade vi ett stort konferensrum för 70 personer på Quality Wiew i Hyllie samt 8 mindre grupprum.

Programmet spikades och först ut var det Malmöavdelningens årsmöte.

– Det blev lite som ett "speedårsmöte". Efter första årsmötet delade vi upp oss utifrån vilken förvaltning vi arbetar på. De medlemmar som inte har någon sektion på sin förvaltning eller de förvaltningarna som valde att inte ha årsmötet denna kväll stannade kvar i storsalen där ordförande Peter Nilsson pratade rekrytering och att engagera sig fackligt. Sedan avslutade vi allt med en middag för alla, säger Birgitta.

Hur gick det då? Kom det några fler medlemmar?

– Vi blev 110 personer till Malmöavdelningens årsmöte. Det är rekord och det är många år sedan vi var i närheten av så många. Det blev även rekord för de flesta sektionerna när vi delade upp oss och 103 personer stannade kvar på middagen. Vi bildade två nya sektioner på förvaltningar där vi tidigare saknat sektioner. Sedan var alla var mycket positiva och tyckte att det var ett trevligt upplägg. De tyckte att det var bra med allt på samma kväll. Ordföringarna på sektionerna var så tacksamma, de behövde inte ordna allt själv, nu kom de bara hit och allt var fixat.

Kommer ni att fortsätta med detta upplägg?

– Ja, detta gör vi om nästa år!

Har du något bra tips till andra avdelningar som har samma problem som ni hade?

– Testa nya idéer. Vi måste tänka nytt. Det som fungerade för 20-30 år sedan fungerar inte i dag. Samhället är förändrat och vi med det, så tänk nytt, tänk stort och chansa, avslutar Birgitta.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Stärk äldreomsorgen nu!

Tillsammans kräver nu Visions Veronica Magnusson och Kommunals Tobias Baudin att politiker på alla nivåer ska inse allvaret och ta krafttag för en tryggare och mer uthållig äldreomsorg.  för 10 dagar sedan

5 tips för arbetsmiljöarbete i oroliga tider

Se till att ha någon form av krisgrupp i ordning, upprätta en handlingsplan och kommunicera tidigt och tydligt, lyder några av tipsen. Suntarbetsliv har tagit fram 5 användbara tips för att hålla igång arbetsmiljöarbetet i coronatider.  2020-03-18

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  2020-01-13

Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision

Vägen till friskare arbetsplatser går genom samverkan

Hög sjukfrånvaro är negativ för alla. Det innebär sämre livskvalitet för medarbetare och förlorade kompetenser och ökade kostnader för arbetsgivare. Nu finns en ny vägledning som ska underlätta arbetet i centrala samverkansgrupper och skyddskommittéer. Vägledningen innehåller bland annat framgångsfaktorer och förslag på en arbetsprocess för att hitta en väg till friskare arbetsplatser.  2019-10-04

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb