Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Privat bild

    Privat bild

Årsmötet slog rekord

2019-03-29

Så gjorde Malmöavdelningen för att öka deltagandet på årsmötet.

Malmöavdelningen har under några år märkt att antalet medlemmar som kommer på årsmöten minskar. De började fundera på varför det ser ut som det gör och vad de kan göra för att förändra det.

– Ja, vi såg att det minskade både till avdelningens och sektionernas årsmöte. Vi började fundera på vad det kan bero på. Om vi har för mycket att göra med privatliv och familj, så att det inte finns utrymme för att lägga två kvällar på det fackliga engagemanget. Hur gör vi då för att se till att vi får tid till detta? Berättar Birgitta Nimgård, styrelseledamot i Malmöavdelningen.

Ja, vad gjorde ni?

– Jo, vi slog ihop våra årsmöten så att vi tog allt på en kväll! Vi kollade med ordföringarna i våra sektioner om det skulle fungera bra och de sa ja. Då bokade vi ett stort konferensrum för 70 personer på Quality Wiew i Hyllie samt 8 mindre grupprum.

Programmet spikades och först ut var det Malmöavdelningens årsmöte.

– Det blev lite som ett "speedårsmöte". Efter första årsmötet delade vi upp oss utifrån vilken förvaltning vi arbetar på. De medlemmar som inte har någon sektion på sin förvaltning eller de förvaltningarna som valde att inte ha årsmötet denna kväll stannade kvar i storsalen där ordförande Peter Nilsson pratade rekrytering och att engagera sig fackligt. Sedan avslutade vi allt med en middag för alla, säger Birgitta.

Hur gick det då? Kom det några fler medlemmar?

– Vi blev 110 personer till Malmöavdelningens årsmöte. Det är rekord och det är många år sedan vi var i närheten av så många. Det blev även rekord för de flesta sektionerna när vi delade upp oss och 103 personer stannade kvar på middagen. Vi bildade två nya sektioner på förvaltningar där vi tidigare saknat sektioner. Sedan var alla var mycket positiva och tyckte att det var ett trevligt upplägg. De tyckte att det var bra med allt på samma kväll. Ordföringarna på sektionerna var så tacksamma, de behövde inte ordna allt själv, nu kom de bara hit och allt var fixat.

Kommer ni att fortsätta med detta upplägg?

– Ja, detta gör vi om nästa år!

Har du något bra tips till andra avdelningar som har samma problem som ni hade?

– Testa nya idéer. Vi måste tänka nytt. Det som fungerade för 20-30 år sedan fungerar inte i dag. Samhället är förändrat och vi med det, så tänk nytt, tänk stort och chansa, avslutar Birgitta.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar