Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision vill förhandla för högre pension inom kommun och region

2019-05-21

Visions medlemmar får välfärden i Sverige att rulla. Ett utvecklande yrkesliv inom välfärden ska leda till en trygg pension. Idag har Vision mfl lämnat en förhandlingsframställan till arbetsgivaren för att höja avsättningarna till tjänstepension för anställda inom kommun och region.

Förhandlingsframställan har skrivits under av Kommunal, AkademikerAlliansen och OFR (där Vision ingår) och lämnades över till arbetsgivarna SKL och Sobona den 21 maj. Målet med förhandlingarna är att säkerställa att offentligt anställda inom kommun och region ska ha pensionsvillkor som är likvärdiga andra sektorer.

De senaste åren har avsättningarna i många andra branscher sett en positiv utveckling vilket har gjort att nivåerna inom kommun och region har halkat efter. Där har den avgiftsbestämda avsättningen legat still under en tid. Visions ingång i förhandlingarna är att yrka för en högre premie. Det är nödvändigt för att ge våra medlemmar en konkurrenskraftig pension.

− Efter ett arbetsliv i välfärdens tjänst ska man känna sig trygg i att man landar i en bra pension som står sig i jämförelse med andra sektorer, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Rekryteringsbehovet inom välfärden är stort. Satsningar på arbetsvillkor och förmåner inom välfärden är därför också viktigt för den fortsatta personalförsörjningen.

− Drömjobben i framtidens arbetsliv ska finnas inom välfärden. Då krävs satsningar för att skapa attraktiva arbetsvillkor. En del av detta är självklart en bra pension, något som vi vet att våra medlemmar värdesätter högt, fortsätter Veronica Magnusson.

− Att ha en pension inom välfärden som ligger i linje med övriga sektorer är också en jämställdhetsfråga då detta är en kvinnodominerad bransch.

De förhandlande fackförbunden yrkar på ökad avsättning samt att höjningen ska gälla intjänanden från och med 2020 för samtliga tjänstepensionsavtal som innehåller avgiftsbestämd del inom kommun- och landstingssektorn.

Läs pressmeddelandet på OFR:s webbsida

Nyheter

Till arkivet

1690 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Vårt frågeforum