Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Drömmer du om att bli digitalsmart?

2019-05-17

Digitaliseringen är här för att stanna, och det finns många skäl att jobba på din digitala kompetens. Din arbetsgivare ska ge dig möjlighet till den kompetensutveckling du behöver. Men det finns också saker du kan göra själv!

Checklista – så blir du digitalsmart på jobbet

  1. Var öppen. Håll dig i framkant för att kunna vara med och påverka. Kunskap, nyfikenhet och engagemang är hårdvaluta i ett föränderligt arbetsliv. Var beredd på nya förutsättningar och anamma ny teknik.

  2. Testa dig fram. Prova nya saker, tänk utanför boxen, våga göra fel och verka för ett innovationsklimat på jobbet som öppnar upp för nytänkande.

  3. Snacka mer. När det går fort är kommunikation viktigt. Använd digitala verktyg men glöm inte det viktiga fysiska mötet.

  4. Lär av andra. Låt de som är digitalt kunniga och har idéer komma till tals och lär av deras digitala kompetens. Våga be om hjälp och förändra gamla vanor.

  5. Ställ krav. Funkar er digitala miljö dåligt? För en dialog med facket och din arbetsgivare – gör en IT−skyddsrond om det behövs och utred behov av kompetensutveckling och nya system.

Var med och påverka! Vad behöver du för att bli mer digital på jobbet? Lämna din input till kommande avtalsrörelse på vision.se/digitalinput

Vad är digital kompetens?

Det innebär att man är insatt i digitala tjänster och har förmågan att följa med och delta i den digitala utvecklingen utifrån de egna förutsättningarna. Det handlar dels om tekniska färdigheter som att använda digitala verktyg och tjänster och dels om medie− och informationskunnighet att söka, analysera och värdera information.

Källa: Digitaliseringsrådet

 

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar