Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nu växlar vi upp kampen för klimatet!

2019-05-24

Över hela världen manifesterar unga människor idag för sin oro över klimatet. Ett viktigt steg i ledet mot ett mer hållbart samhälle är att alla ser över sin egen miljöpåverkan, för att visa att vi tillsammans kan göra skillnad. Facken spelar en viktig roll i omställningen till mer hållbara samhällen. Så här kan du göra för att bidra till en mer hållbar värld.

Alla fackliga organisationer spelar en viktig roll när det kommer till att påverka samhälle, företag och beslutsfattare. Att vi är stora organisationer gör att vi har möjlighet att vara en tydlig röst som tar ansvar för klimatet, våra medlemmar och våra egna medarbetare. 

En del Visions hållbarhetsarbete handlar om att ständigt minska våra egna miljöutsläpp. Under 2018 klimatkompenserade vi för 1329 ton koldioxid, bland annat genom projektet ”Trädet som växer” i mexikanska Chiapas. Andra insatser vi gjort är att miljödiplomera Visions två senaste förbundsmöten, att äta allt mer vegetarisk mat, att  pappershanddukar i förbundshuset ersatts av vanliga handdukar och allt kaffe och te som serveras är FairTrade-märkt – för att bara nämna några exempel. Vi är stolta över att det redan gått tio år sedan vi tilldelades vårt första miljödiplom, men än finns mycket kvar att göra.

Inom TCO, Tjänstemännens Centralorganisation, växlar fackens hållbarhetsarbete nu upp. TCO tror att den nödvändiga klimatomställningen kommer att påverka arbetsmarknaden och anser att det är viktigt för oss som fack att jobba med.

Vision vill gå ett steg längre -  vi utmanar därför nu vår egen kansliorganisation att ytterligare minska våra utsläpp av koldioxid under 2019. Samtidigt vill vi uppmana alla våra medlemmar och förtroendevalda att fundera över hur utsläppen kan minska ute på just din arbetsplats.

Att minska arbetsplatsens utsläpp behöver inte vara så svårt som det ibland verkar. Det mesta börjar med att göra medvetna val. En bra sak att tänka på är att köpa in tjänster och produkter från företag som har ett uttalat miljötänk, och såklart även erbjuder schysta villkor till sina anställda. Ett annat tips är att ifrågasätta dina egna tjänsteresor och undersöka om det går att vara med på möten och träffar på distans. Välj bort kött när du äter mat i tjänsten, undvik take away i engångsförpackningar och stäng av din dator efter arbetsdagens slut. Ingen kan göra allt – men alla kan göra något. Om alla börjar med sig själva kommer vi tillsammans en bra bit på väg. Nu kör vi!

Skribent
Sofie Lundmark


Här kan du ta del av fler tips på hur du göra din arbetsplats mer hållbar:
https://vision.se/Medlem/Fair-Union/pa-din-arbetsplats/

Här kan du läsa mer om vad Vision gör för att minska vår egen miljöpåverkan:

https://vision.se/Medlem/Fair-Union/Miljo-och-klimat/Visions-miljoarbete/

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar