×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Så ska europeiska facken möta utmaningarna

2019-06-12

Medlemsrekrytering, digitalisering och hållbar utveckling stod i fokus för diskussionerna när fackliga företrädare för Europeiska federationen för offentliganställda (EPSU) höll kongress i Dublin nyligen. Kongressen fattade beslut om ett nytt gemensamt handlingsprogram för de kommande fem åren och Veronica Magnusson valdes om till ledamot i EPSU:s styrelse.

”Jag slås av den kollektiva styrkan och meningsfullheten i att vara en liten del av någonting mycket större”, kommenterade Veronica Magnusson i sociala medier EPSU:s åtta miljoner medlemmar och den kraft som samarbetet utgör.

Samtidigt finns det en medvetenhet inon EPSU om de stora utmaningar som fackföreningsrörelsen står inför. I sina tal lyfte Veronica Magnusson, förbundsordförande, och Michael Karlsson, andre vice ordförande, fram några utmaningar liksom de lösningar som Vision ser.

Den viktigaste framtidsstrategin handlar om att fortsätta värva och växa för att öka i facklig styrka såväl som i representativitet på arbetsplatserna.

– Vårt inflytande och styrka är starkt sammankopplat med hur många vi är, tänk vilken skillnad det är vi kan säga att vi representerar en majoritet av arbetstagarna inom våra sektorer och på våra arbetsplatser, sa Michael Karlsson.

Arbetslivets förändring och målen i Agenda 2030 ställer krav på ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet. I det arbetet ska facket vara en tydlig röst, poängterade Vision.

EPSU:s arbete kring digitalisering och teknisk utveckling har utvecklats under den gångna kongressperioden. Idag handlar arbetet om hur facken kan jobba med förhandlingar och kollektivavtal för att säkerställa att medlemmarna får så stor nytta som möjligt av utvecklingen och drabbas så lite som möjligt av avigsidorna.

– Vissa säger den snabba tekniska utvecklingen gör grundfundamenten helt nya: att bestämmelser kring arbetsmiljö, anställningsformer, integritet i arbetslivet, medinflytade och organisering av arbetstagare är överspelade. Glöm det. Vi har redan verktyg, och de som inte finns får vi uppfinna, sa Veronica Magnusson.

Hon riktade även ett tydligt krav till arbetsgivarna att ta sitt ansvar när arbetslivet och samhället förändras:

– Den snabba utvecklingen ställer krav på att våra medlemmar får den utbildning och kunskap som behövs för att inte hamna vid sidan av. Det behövs kontinuerlig professionell kompetensutveckling i takt med förändringen.

Läs mer om kongressen på EPSUs hemsida

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Ny överenskommelse ökar stödet när arbetslivet förändras

Vision har tillsammans med arbetsgivarorganisationerna SKR och Sobona undertecknat en principöverenskommelse om kompetensutveckling och omställning. Konkret betyder det bättre stöd till medlemmar som har jobb som kommer att försvinna eller förändras mycket framöver.  igår kl 13:11

Ledare i vision

Vill utveckla dig själv och är en stolt facklig ambassadör som aktivt vill bidra till ett hållbart arbetsliv? Är du en framtida ledare i Vision? Då är det hög tid att söka utbildningen Ledare i Vision!  för 3 dagar sedan

Student

Just nu kan du som student bli medlem i Vision helt kostnadsfritt – under hela din studietid! Erbjudandet gäller till 31 december 2019.  för 8 dagar sedan

Årets kulturkommun 2020

Vision har utsett Sundbyberg till Årets kulturkommun 2020. Sundbyberg får priset för att kommunen satsar ambitiöst och kreativt på ett inkluderande kulturliv. Det är 31:e året i rad som Vision utser Årets kulturkommun.  för 7 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb