×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

Så ska europeiska facken möta utmaningarna

2019-06-12

Medlemsrekrytering, digitalisering och hållbar utveckling stod i fokus för diskussionerna när fackliga företrädare för Europeiska federationen för offentliganställda (EPSU) höll kongress i Dublin nyligen. Kongressen fattade beslut om ett nytt gemensamt handlingsprogram för de kommande fem åren och Veronica Magnusson valdes om till ledamot i EPSU:s styrelse.

”Jag slås av den kollektiva styrkan och meningsfullheten i att vara en liten del av någonting mycket större”, kommenterade Veronica Magnusson i sociala medier EPSU:s åtta miljoner medlemmar och den kraft som samarbetet utgör.

Samtidigt finns det en medvetenhet inon EPSU om de stora utmaningar som fackföreningsrörelsen står inför. I sina tal lyfte Veronica Magnusson, förbundsordförande, och Michael Karlsson, andre vice ordförande, fram några utmaningar liksom de lösningar som Vision ser.

Den viktigaste framtidsstrategin handlar om att fortsätta värva och växa för att öka i facklig styrka såväl som i representativitet på arbetsplatserna.

– Vårt inflytande och styrka är starkt sammankopplat med hur många vi är, tänk vilken skillnad det är vi kan säga att vi representerar en majoritet av arbetstagarna inom våra sektorer och på våra arbetsplatser, sa Michael Karlsson.

Arbetslivets förändring och målen i Agenda 2030 ställer krav på ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet. I det arbetet ska facket vara en tydlig röst, poängterade Vision.

EPSU:s arbete kring digitalisering och teknisk utveckling har utvecklats under den gångna kongressperioden. Idag handlar arbetet om hur facken kan jobba med förhandlingar och kollektivavtal för att säkerställa att medlemmarna får så stor nytta som möjligt av utvecklingen och drabbas så lite som möjligt av avigsidorna.

– Vissa säger den snabba tekniska utvecklingen gör grundfundamenten helt nya: att bestämmelser kring arbetsmiljö, anställningsformer, integritet i arbetslivet, medinflytade och organisering av arbetstagare är överspelade. Glöm det. Vi har redan verktyg, och de som inte finns får vi uppfinna, sa Veronica Magnusson.

Hon riktade även ett tydligt krav till arbetsgivarna att ta sitt ansvar när arbetslivet och samhället förändras:

– Den snabba utvecklingen ställer krav på att våra medlemmar får den utbildning och kunskap som behövs för att inte hamna vid sidan av. Det behövs kontinuerlig professionell kompetensutveckling i takt med förändringen.

Läs mer om kongressen på EPSUs hemsida

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

5 tips för en mer öppen och inkluderande arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan bidra till mer öppenhet på arbetsplatsen.  2020-07-14

Därför ska du stanna hemma från jobbet när du är krasslig

Coronapandemin har fått oss alla att tänka om kring våra levnadsmönster. En effekt av rådande världsläge är att de flesta nu stannar hemma från jobbet när de känner sig sjuka – något som tidigare inte varit helt självklart.  2020-07-14

”En kris som corona prövar alla chefers mod”

För Magdalena Jonsson, avdelningschef på socialtjänsten i Piteå kommun, har de senaste månaderna varit intensiva och extraordinära. Coronapandemin har tagit upp all tid i kalendern. ”Min strategi från start har varit att planera för det värsta men hoppas på det bästa”, säger Magdalena.  2020-07-01

Stärk äldreomsorgen nu!

Tillsammans kräver nu Visions Veronica Magnusson och Kommunals Tobias Baudin att politiker på alla nivåer ska inse allvaret och ta krafttag för en tryggare och mer uthållig äldreomsorg.  2020-06-29

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb