×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hur skulle du vilja ha det på jobbet?

2019-06-10

Under våren har Vision mött nästan 100 000 medlemmar och ställt frågan ”hur vill du ha det på jobbet”? Svaren handlar om allt från förutsättningarna till att vara med och påverka framtidens arbetsliv till hur man intresseförhandlar om friskvårdstimma.

På arbetsplatser, mässor, husbilar, fikarum, på telefon och i sociala medier peppar Vision medlemmarna till inflytande och arenorna där samtalen äger rum är många. Under våren besökte till exempel Visions husbilar 105 arbetsplatser och orter, från Tomelilla i syd till Luleå i norr.

- Genom husbilsturnén får vi möjlighet att träffa massor av medlemmar och potentiella medlemmar och diskutera frågor som rör arbetsplatsen. Vi har samtal med tusentals personer om hur de upplever sin arbetssituation och hur Vision som fackförbund kan agera, säger Eva Spjuth, som är rekryteringsansvarig på Vision.

Vision har också deltagit på många mässor under våren. Upphandlingsdagarna, Framtidsmässan, Mötesplats Välfärdsteknologi och Mässan för chefer inom Äldreomsorgen är några exempel på mässor där Vision deltar för att prata med och lyssna på medlemmarna.

Dialog i sociala medier

I sociala medier sker medlemsdialogen dygnet runt. När Vision i början av april i år frågade medlemmarna om vem som gör deras dag på jobbet fick vi in över 6 000 kommentarer. Fler liknande inlägg som vi sedan publicerat har lyckats få hundratals kommentarer och varje dag når vi tusentals människor i sociala medier. Vi strävar alltid efter att få engagemang, lyssna och föra dialog.

- Vi har även försökt skapa engagemang och inlägg om våra egna frågor och en lyckad satsning där var våra inlägg om avtalsrörelsen. Vi har cirka 200 kommentarer med input och dialog om vad användare vill ha på jobbet. Tack vare det ökade engagemanget på just Facebook är det väldigt många fler som får se vårt innehåll i sina flöden, berättar Madeleine Melcher som är sociala medier-ansvarig på Vision.

Frågor som ställs till Vision Direkt

Vissa medlemmar väljer att ta kontakt med Vision Direkt och Chef Direkt som är Visions telefon- och mailrådgivning. Telefonsamtalen och mejlen per månad uppmäter runt 8000 stycken där två tredjedelar är samtal och en tredjedel är mejl.

- Frågorna som kommer till oss är väldigt varierande men löne- och semesterfrågor mycket vanliga. Även frågor om anställningar, arbetstid/schema, ledighet och sjukskrivningar, berättar Dan Lindberg som är kommunikationssamordnare på Vision Direkt.

Om du vill läsa mer om hur Vision kan hjälpa dig att få inflytande på arbetsplatsen kan du klicka här!

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så ska europeiska facken möta utmaningarna

Medlemsrekrytering, digitalisering och hållbar utveckling stod i fokus för diskussionerna när fackliga företrädare för Europeiska federationen för offentliganställda (EPSU) höll kongress i Dublin nyligen. Kongressen fattade beslut om ett nytt gemensamt handlingsprogram för de kommande fem åren och Veronica Magnusson valdes om till ledamot i EPSU:s styrelse.  för 5 dagar sedan

Chefoskopet förbättrar chefers förutsättningar

Rätt stöd från chefer och kollegor höjer trivseln på arbetsplatsen och ökar medarbetarnas engagemang – det visar forskning från Arbetsmiljöverket. Ändå är det många chefer som saknar förutsättningar för att vara närvarande ledare. Det vill det forskningsbaserade verktyget Chefoskopet ändra på.  för 6 dagar sedan

Facket bör vara en tydlig röst för klimatet och de anställda

Facken är experter på ekonomisk och social omställning. Nu måste vi växla upp och ta ett större ansvar för klimatomställningen. Det sa Veronica Magnusson när hon talade vid Europafackets kongress i Wien i förra veckan.  2019-05-29

Nu växlar vi upp kampen för klimatet

Över hela världen manifesterar unga människor idag för sin oro över klimatet. Ett viktigt steg i ledet mot ett mer hållbart samhälle är att alla ser över sin egen miljöpåverkan, för att visa att vi tillsammans kan göra skillnad. Facken spelar en viktig roll i omställningen till mer hållbara samhällen. Så här kan du göra för att bidra till en mer hållbar värld.  2019-05-24

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb