Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vad kan facket göra för ekonomisk jämställdhet?

2019-07-02

Visions 12 000 förtroendevalda arbetar hela tiden för att förbättra jämställdheten i arbetslivet. Det berättade Veronica Magnusson under ett panelsamtal i Almedalen.

På tisdagsmorgonen deltog Veronica Magnusson i ett seminarium om livspusslet och jämställdheten på arbetsmarknaden ur näringslivs/arbetsgivarperspektiv och fackligt perspektiv. I panelen satt Anna-Karin Hatt, VD, Almega, Amanda Lundeteg, VD, Allbright, Martin Linder, Ordförande, Unionen och Veronica Magnusson.

– Vi pratade om ekonomisk jämställdhet och möjligheten för kvinnor och män att delta i arbetslivet på lika villkor, berättar Veronica Magnusson.

Vad lyfte du fram i paneldebatten?

– Jag lyfte fram förutsättningarna på arbetsplatserna och behovet att jobba med detta på arbetsplatserna. Jag lyfte fram hur förutsättningarna ser ut för våra yrkesgrupper, inte minst chefer. Att det är väldigt ojämställda förutsättningar. Att kvinnodominerande sektorer har fler medarbetare per chef än andra. Jag lyfte behovet av att titta på varför kvinnor är borta från arbetet mer än män. Det handlar om både föräldraledighet, vabb men också sjukskrivning och att man går ner i arbetstid oftare. Och att man måste jobba med varje del av detta för att möjliggöra att både kvinnor och män kan arbeta lika mycket.

Vad gör Vision för att förbättra jämställdheten i arbetslivet?

– Våra 12 000 förtroendevalda jobbar med det här hela tiden. De arbetar för att det ska bli jämställda löner, att lönesättningen fungerar och vi uppmärksammar de skillnader som finns. Vi arbetar med stressen i arbetslivet och för att skapa mer jämlika arbetsvillkor, säger Veronica Magnusson och fortsätter:

– Under panelsamtalet så diskuterade vi även väldigt mycket föräldraförsäkringen och där är vi för en mer individbaserad föräldraförsäkring för att det är en viktig pusselbit för att få jämställda förutsättningar, avslutar Veronica Magnusson.

Det var TCO som hade bjudit in till panelsamtalet som hölls under tisdagen under Almedalsveckan.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar