×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Mats Lindgren, Veronica Magnusson, Sigrid De Geyter, Jörgen Hermansson och Ardalan Shekarabi.

    Mats Lindgren, Veronica Magnusson, Sigrid De Geyter, Jörgen Hermansson och Ardalan Shekarabi.

Samhällsbygge 2030 – från hållbarhetsvision till framgångsverksamhet

2019-07-04

På onsdagen under Almedalsveckan deltog Veronica Magnusson i ett panelsamtal tillsammans med bland annat civilminister Ardalan Shekarabi, och där pratade de om hur framgångsnycklarna ser ut för att hållbarhetsvisioner ska bli verklighet.

Innan panelsamtalet presenterade Kairos Future en studie som de har tagit fram på uppdrag av Sobona. Där presenterades vilka som kan ta Sverige in i en lång ny vår och om alla är med på tåget för att se till att hållbarhetsvisionerna kan bli verklighet.

– Jag lyfte fram behovet av att medarbetare får ta plats och vara medskapare i det som nu ska ske. Att man lyssnar på deras idéer och de får vara med och forma arbetsplatsen. Jag lyfte även in vikten av att se odelbarheten utifrån Agenda 2030-målen, social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Alla behöver väva in dessa på ett högre sätt. Jag tror att kommande generationer på arbetsmarknaden kommer att ha väldigt höga förväntningar på att arbetsgivare har både social och miljömässig hållbarhet hos sig, och att man bidrar till detta i och med att man jobbar där, berättar Veronica Magnusson.

Vad har Vision för roll i detta arbete?

– Vi har en jätteviktig roll och vi behöver gaska upp oss ännu mer. Det är många som inte ser oss som en betydande aktör i det här arbetet. Vi vet att vi är det, via våra 12 000 förtroendevalda runt om på arbetsplatserna och via våra nästan 200 000 medlemmar. Jag lyfte fram att vi behöver ta den rollen ännu mera och lyfte fram ett aktuellt exempel då vi nyligen har tecknat ett krisavtal för att kunna hantera arbetslivet när det uppkommer naturkatastrofer. Ett annat exempel är att vi är inne i omställningsförhandlingar för att säkra att våra medlemmar ska kunna ställa om sin kompetens utifrån vad som kommer att behövas i framöver. Vi gör saker och vi vill göra ännu flera saker, säger Veronica Magnusson och fortsätter:

– Vi fick även beröm från civilministern för vårt arbete med att jobba med offentlig upphandling och uppmärksamma offentlig upphandling. Han menar att en klok offentlig upphandling har en väldigt viktigt betydelse och att man ska använda de 700 miljarder, som går till offentlig upphandling varje år, på socialt och miljömässigt hållbara tjänster och produktion, avslutar Veronica Magnusson.

Panelsamtal leddes av Mats Lindgren, VD Kairos Future och de som deltog var Ardalan Shekarabi, civilminister, Finansdepartementet, Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision, Sigrid De Geyter, vd, Uppsala Vatten och Jörgen Hermansson, president Södra Building Systems, Södra.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  för 11 dagar sedan

Medarbetare i Svenska kyrkan ska ha inflytande över lön och arbetstid

Reallöneökningar, en tydligare löneprocess och större inflytande över arbetstiden. Det är viktiga krav som Vision kommer att driva i avtalsrörelsen inom Svenska kyrkan.  för 13 dagar sedan

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  för 14 dagar sedan

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  för 14 dagar sedan

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb