Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Mats Lindgren, Veronica Magnusson, Sigrid De Geyter, Jörgen Hermansson och Ardalan Shekarabi.

    Mats Lindgren, Veronica Magnusson, Sigrid De Geyter, Jörgen Hermansson och Ardalan Shekarabi.

Samhällsbygge 2030 – från hållbarhetsvision till framgångsverksamhet

2019-07-04

På onsdagen under Almedalsveckan deltog Veronica Magnusson i ett panelsamtal tillsammans med bland annat civilminister Ardalan Shekarabi, och där pratade de om hur framgångsnycklarna ser ut för att hållbarhetsvisioner ska bli verklighet.

Innan panelsamtalet presenterade Kairos Future en studie som de har tagit fram på uppdrag av Sobona. Där presenterades vilka som kan ta Sverige in i en lång ny vår och om alla är med på tåget för att se till att hållbarhetsvisionerna kan bli verklighet.

– Jag lyfte fram behovet av att medarbetare får ta plats och vara medskapare i det som nu ska ske. Att man lyssnar på deras idéer och de får vara med och forma arbetsplatsen. Jag lyfte även in vikten av att se odelbarheten utifrån Agenda 2030-målen, social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Alla behöver väva in dessa på ett högre sätt. Jag tror att kommande generationer på arbetsmarknaden kommer att ha väldigt höga förväntningar på att arbetsgivare har både social och miljömässig hållbarhet hos sig, och att man bidrar till detta i och med att man jobbar där, berättar Veronica Magnusson.

Vad har Vision för roll i detta arbete?

– Vi har en jätteviktig roll och vi behöver gaska upp oss ännu mer. Det är många som inte ser oss som en betydande aktör i det här arbetet. Vi vet att vi är det, via våra 12 000 förtroendevalda runt om på arbetsplatserna och via våra nästan 200 000 medlemmar. Jag lyfte fram att vi behöver ta den rollen ännu mera och lyfte fram ett aktuellt exempel då vi nyligen har tecknat ett krisavtal för att kunna hantera arbetslivet när det uppkommer naturkatastrofer. Ett annat exempel är att vi är inne i omställningsförhandlingar för att säkra att våra medlemmar ska kunna ställa om sin kompetens utifrån vad som kommer att behövas i framöver. Vi gör saker och vi vill göra ännu flera saker, säger Veronica Magnusson och fortsätter:

– Vi fick även beröm från civilministern för vårt arbete med att jobba med offentlig upphandling och uppmärksamma offentlig upphandling. Han menar att en klok offentlig upphandling har en väldigt viktigt betydelse och att man ska använda de 700 miljarder, som går till offentlig upphandling varje år, på socialt och miljömässigt hållbara tjänster och produktion, avslutar Veronica Magnusson.

Panelsamtal leddes av Mats Lindgren, VD Kairos Future och de som deltog var Ardalan Shekarabi, civilminister, Finansdepartementet, Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision, Sigrid De Geyter, vd, Uppsala Vatten och Jörgen Hermansson, president Södra Building Systems, Södra.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar