×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Levnadslön - en förutsättning för Agenda 2030

2019-07-05

Offentlig upphandling har en jätteviktig roll i arbetet med levnadslön i andra länder. Det lyfte Visions förbundsordförande Veronica Magnusson under ett seminarium där det pratades om hur alla i världshandeln ska kunna leva på sitt arbete.

Sverige importerar en mängd varor från låginkomstländer där odlare och anställda ofta tjänar hälften av en levnadslön. Levnadslön är den lön som behövs för att man ska kunna försörja sig och sin familj med mat, bostad, utbildning och hälsovård.

På onsdagen under Almedalsveckan deltog Visions förbundsordförande Veronica Magnusson i ett seminarium om hur viktigt det är att anställda i hela världen får en levnadslön och en levnadsinkomst. Det är även en förutsättning för att vi ska kunna nå de globala målen inom Agenda 2030, Rätten till en tillfredsställande levdandsstandard är en del av mänskliga rättigheterna.

– Det handlar om att människor runt omkring i världen ska ha en lön som de kan leva ett gott liv på. Och vi kan verka för att det ska bli så. Det är en facklig kärnuppgift och det är precis det vi jobbar med här hemma på svenska arbetsplatser. Man ska ha en rimlig lön som man kan leva på och man ska ha en löneutveckling så att man kan höja sin levnadsstandard. Så vill vi att det är nationellt men även internationellt. Vi pratade även om olika aktörers roll i att se till att det blir så, säger Veronica Magnusson.

Vad lyfte du fram?

– Det jag lyfte är att offentlig upphandling är ett jätteviktigt verktyg. Vi upphandlar för omkring 700 miljarder varje år i svenska offentliga verksamheter. Våra medlemmar arbetar som upphandlare och de arbetar i verksamheter som upphandlar. Då är det viktigt att vi ställer krav på arbetsrättsliga villkor i upphandlingarna. Våra medlemmar måste då få rätt förutsättningar för att göra det och verkligen se till att kraven ställs. Där kan våra lokala förtroendevalda på arbetsplatserna spela en väldigt viktig roll, säger Veronica Magnusson och fortsätter:

– Sedan tryckte jag mycket på att man inte bara ska titta på lönenivåerna utan vi måste verka för rätten att organisera sig i runt omkring världen. Med vår erfarenhet och det vi vet är att organisering och det långsiktiga arbetet, som vi har gjort i Sverige, har haft så fina framgångar i exempelvis i Agenda 2030-målen. Där är vi världsledande. Vi från väst ska inte bestämma att lönerna ska se ut på ett visst sätt i andra delar av världen, utan vi ska främja att människor kan organisera sig och driva sina egna krav. Då blir det så mycket bättre i stället för att någon annan kommer och säger hur de ska ha det.

Hur är det då ut i de länder där Vision har projekt och hjälper till?

– Det är svårt och förenat med livsfara att organisera i många av de länder vi har projekt. Och vi jobbar för att det ska bli ändringar, avslutar Veronica Magnusson.

Läs mer här: Vision i världen

Övriga medverkande i seminariet var Ulrika Modéer, assisterande generalsekreterare och chef för externa relationer på UNDP, FN, Ardalan Shekarabi, civilminister, Socialdemokraterna, Lars Hjälmered, ordförande för riksdagens näringsutskott, närings- och energipolitisk talesperson, Moderaterna, Åsa Domeij, hållbarhetschef, Axfood, Hewan Temesghen, generalsekreterare, Fairtrade Sverige och Sofia Östmark (moderator), kanslichef, Union to Union.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Veronica Magnusson: ”Låt 27 september bli startskottet för att växla upp klimatarbetet”

Den 27 september kommer klimatet att uppmärksammas över hela världen i samband med FNs klimattoppmöte.  2019-08-20

Testa: Hur hållbar är du?

Du kanske är en fena på hållbara val på hemmaplan. En som alltid tänker till när du handlar och reser. Men faktum är att valen du gör på jobbet kan få ännu större effekt. Gör testet och se hur hållbar du är!  2019-06-24

Ny rapport listar världens tio sämsta länder att arbeta i

På många håll i världen är situationen för fackligt aktiva en dyster historia. Allt fler länder begränsar yttrandefriheten, rätten att demonstrera och möjligheten att förhandla kollektivt, visar en ny rapport från världsfacket ITUC. För sjätte året i rad har ITUC Global Rights Index rankat världens tio sämsta länder att arbeta i, där Nordafrika och Mellanöstern fortsätter toppa listan.  2019-06-19

Nu växlar vi upp kampen för klimatet

Över hela världen manifesterar unga människor idag för sin oro över klimatet. Ett viktigt steg i ledet mot ett mer hållbart samhälle är att alla ser över sin egen miljöpåverkan, för att visa att vi tillsammans kan göra skillnad. Facken spelar en viktig roll i omställningen till mer hållbara samhällen. Så här kan du göra för att bidra till en mer hållbar värld.  2019-05-24

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb