×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Petter Skogar och Veronica Magnusson.

    Petter Skogar och Veronica Magnusson.

”Kommer Generation Y att låta sig fångas?”

2019-07-01

Veronica Magnusson deltog i ett lunchsamtal med arbetsgivarorganisationen KFO och pratade om Generation Y och hur arbetsgivarna ska vara relevanta för dem.

Just nu intar Generation Y, personer som är födda tidigt 80-tal till mitten av 90-talet, arbetsmarknaden på bred front. Därför träffade Veronica Magnusson Petter Skogar från KFO för att diskutera hur arbetsgivare bör vara för att vara relevanta för den unga generationen på arbetsmarknaden.

– Vi pratade om vikten av att väva in hållbarhetstänket i en större utsträckning och att jämställdhet inte är något som man kan arbeta lite med och glänsa med det utan man måste kunna visa prov på att man har jämställda förutsättningar.

Hur jobbar Vision med det här?

– En av de viktigaste frågorna som vi har är att skapa förutsättningar för våra medlemmar så att de kan göra sitt jobb. I det ingår det att våra medlemmar blir lyssnade på, involverade, att känna delaktighet och att man kan påverka i hur ens arbetsplats utformas. Att skapa inflytande är en av våra grundfrågor. Sedan har vi som fackliga representanter en utmaning i att hela tiden tänka på hur vi ska göra för att nya medlemmar vill komma till oss. Där har vi ett fortsatt jobb i att lyssna, involvera och att fylla på med unga som är engagerade, unga som tycker att facket är ett bra sätt att driva frågor, säger Veronica Magnusson.

Hur går det arbetet?

–  Vi växer mer förut bland unga och vi jobbar väldigt medvetet med att man redan som student ska vara medlem. Vi måste arbeta på ett litet annat sätt och hitta frågor som är relevanta. Sedan måste vi titta på om det är samma frågor som förut eller behövs de ändras. Kärnfrågorna är ofta desamma men vi kan behöva tänka på dem på ett annat sätt, avslutar Veronica Magnusson.


Lyssna även på Visions chefspodd som behandlar ämnet: Hur är man chef över en curlad generation?

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Visions socionomstipendium lyfter kompetens om funktionshinder

Hur definieras begreppet kompetens i arbetet med intellektuella funktionsnedsättningar? Det var frågeställningen som den tidigare studenten Diana Rashid valde att undersöka i sin masteruppsats under våren 2019. Nu belönas uppsatsen med Visions socionomstipendium om 20 000 kronor.  2019-10-21

Klimatfrågan allt viktigare när young professionals får bestämma

När studenter, akademiker och nya i arbetslivet rankar sina drömarbetsgivare hamnar Google, IKEA och Spotify i topp, enligt en ny undersökning från Academic Work. Resultatet visar också att företag som tar klimatfrågan på allvar ökar stort i attraktivitet.  2019-08-20

Allt du behöver veta inför ditt sommarjobb

Att få ett sommarjobb är fantastiskt roligt men det finns också saker som du behöver ha koll på. Robin Stjernfelt, rådgivare på Vision Direkt, ger tips på vad du bör tänka på inför, under och efter sommarjobbet.  2019-04-23

Samhällsvetarstipendiet

Att alla samhällsgrupper får komma till tals inom samhällsplaneringen är grunden i ett demokratiskt samhälle. Det konstaterar Emma Bodin och Emma Alenbrand i sin kandidatuppsats ”Låt barnen ta plats: Hur och varför barn bör inkluderas i kommunala planprocesser”, som nyligen tilldelades Visions samhällsvetarstipendium på 20 000 kronor.  2019-04-02

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb